Jedinstvo srpskog naroda: Ministar o Svesrpskom saboru

08.06.2024

09:30

0

Marko Đurić: Šaljemo poruku prijateljstva, saradnje i solidarnosti u zajedničkom pogledu na budućnost

Jedinstvo srpskog naroda: Ministar o Svesrpskom saboru
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je da će se na Svesrpskom saboru u Beogradu pokazati ne samo jedinstvo našeg naroda, ma gde se on nalazio, nego i poslati poruka prijateljstva, saradnje i solidarnosti u zajedničkom pogledu na budućnost.

- Svesrpski sabor potrebniji nam je nego ikad. U ovom času, u kojem se naša zemlja nalazi pred iskušenjima, u času u kojem se suočavamo s velikim izazovima koji ugrožavaju goli opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić prepoznao je nužnost okupljanja naše opcije i udruživanja svesrpskih snaga u očuvanju zajedništva i stabilnosti na našim prostorima - rekao je Đurić za današnju "Politiku".

Dodao je da je to jedinstvena prilika da na jednom mestu svi razgovaraju o tome kako da se zajednički bolje povežu sa svekolikom srpskom dijasporom i našim iseljenicima širom sveta i da se naprave planovi i dogovori o zajedničkom lobiranju na najvažnije nacionalne teme.

- Ovom zajedničkom forumu prethodiće zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske, na kojoj će moje kolege ministri-i ne samo ministri, biće tu i predstavnika drugih državnih organa, javnih preduzeća, institucija, ustanova kulture i mnogih drugih, vođenih istom vizijom i istom željom da daju svoj doprinos zajedničkom napretku-sa svojim homolozima iz bratske Republike Srpske, potpisati sporazume i memorandume u brojnim oblastima, dokumente koji će učvrstiti niti saradnje u regionu i doneti razvojne šanse i prosperitet našim građanima - rekao je Đurić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Politika

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike