Vučić sa ambasadorom Salahom: Izrazio sam nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama (VIDEO/FOTO)

04.06.2024

07:09 >> 12:14

0

Susret je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Vučić sa ambasadorom Salahom: Izrazio sam nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama (VIDEO/FOTO)
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Egipta u Beogradu Baselom Salahom.

Tanjug/Rade Prelić
 

- Sa ambasadorom Salahom o najvažnijim bilateralnim pitanjima, planovima koje ću sa predsednikom Al Sisijem konkretizovati tokom moje predstojeće posete Egiptu, ali i o globalnim izazovima i njihovim implikacijama po međunarodne odnose. Naglasio sam da Srbija u regionu Zapadnog Balkana, kao i Egipat na Bliskom istoku, predstavljaju stubove stabilnosti i razvoja, te da je i u tom smislu naša saradnja od ogromnog značaja u širem geopolitičkom kontekstu. Upravo iz tih razloga, izrazio sam nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama - objavio je predsednik na Instagramu.

 

- Takođe, istakao sam da su naši odnosi zasnovani na temeljima tradicionalnog prijateljstva, ali da ekonomska saradnja još uvek ne prati nivo političkog dijaloga, te sam predložio da investicije i zajednički rad na velikim projektima od obostranog interesa budu jedna od najvažnijih tema tokom moje posete Kairu - zaključio je Vučić.

Susret je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike