Milica Đurđević Stamenkovski u porodici Slaviše Đorđevića, palog borca na KiM: Počast junaku koji je život dao za slobodu Srbije

03.06.2024

17:06

0

"Ako zaboravimo njih, zaboravili smo sebe", poručila je ministarka

Milica Đurđević Stamenkovski u porodici Slaviše Đorđevića, palog borca na KiM: Počast junaku koji je život dao za slobodu Srbije
Copyright Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, posetila je danas porodicu Slaviše Đorđevića, palog borca iz sela Petka kod Lazarevca, koji je pre 25 godina izgubio život na Kosovu i Metohiji.

Ministarka Đurđević Stamenkovski položila je venac i odala počast na parastosu održanom na groblju u Petki.

"Danas sam ovde sa porodicom, majkom, ocem i sestrom pokojnog Slaviše, da odamo počast junaku koji je svoj život dao za slobodu Srbije. Budite ponosni na svog sina, jer ste iznedrili junaka koji služi na čast kući Đorđevića, a ta čast plaćena je najskupljom cenom - životom vašeg sina“, navela je ministarka.

Ministarka je naglasila da je tih meseci i  godina ginula srpska mladost braneći Kosovo i Metohiju i naše granice.

"Slaviša je opravdao ime koje je dobio na rođenju, on je zaista ovenčan slavom i živeće sve dok budemo tu da se sećamo njegovog, i podviga njegovih ratnih drugova. Ako zaboravimo njih, zaboravili smo sebe. Oni su svoje živote, svoju mladost i najlepše godine dali da bismo mi živeli u slobodi“, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike