Kurtijevi specijalci ponovo terorišu Srbe na Kosmetu! Zaplenili novac iz trezora Narodne banke Srbije

29.05.2024

21:49

0

Kurtijevi policajci su zatvorili i sedište Trezora ali nisu uspeli da otvore sef

Kurtijevi specijalci ponovo terorišu Srbe na Kosmetu! Zaplenili novac iz trezora Narodne banke Srbije
Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Kontrolom ekspoziture trezora Narodne banke Srbije u Kosovskoj Mitrovici takozvana kosovska policija je zaplenila određenu količinu dinara, evra i švajcarskih franaka, saopšteno je iz direkcije policije u Prištini.

U prethodnoj akciji 20. maja kada je zatvorila sve ekspoziture "Poštanske štedionice", Kurtijevi policajci su zatvorili i sedište Trezora ali nisu uspeli da otvore sef, jer nadležna osoba sa ključevima nije bila prisutna.

Policijski istražitelji su uspeli da identifikuju upravnika, a koji je nakon kontaktiranja doneo ključeve sefa u čijem prisustvu je otvoren. Kako javlja RTS, oduzeta su novčana sredstva i to 152.290 dinara 4.580 evra, 940 švajcarskih franaka.

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu
 

Nakon uviđaja, u prisustvu branioca, u svojstvu osumnjičenog, obavljen je razgovor sa upravnikom, dok je uviđaj obavljen bez ikakvih incidenata.

Dalji proces i sve dalje pravne odluke donosiće se u koordinaciji sa pravosudnim organima.

Podsetimo, na osnovu uredbe privremenih prištinskih institucija, na KiM su od 1. februara gotovinska plaćanja dozvoljena samo u evrima, što znači zabranu dinara.

Ta odluka Prištine dovela je u pitanje egzistenciju i opstanak Srba u pokrajini, pošto svoja primanja od države Srbije dobijaju u dinarima.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike