Užasne scene na srpskom groblju na KiM: Satanisti oštetili slike pokojnika, razbacali rastrgnute pse, uništeni svećnjaci i krstovi (VIDEO)

29.05.2024

19:26

0

Zbog tragova zatečenih oko oštećenih spomenika, Jeriniću ovaj čin liči na delovanje sekti ili, kako kaže, akt poremećene osobe

Užasne scene na srpskom groblju na KiM: Satanisti oštetili slike pokojnika, razbacali rastrgnute pse, uništeni svećnjaci i krstovi (VIDEO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nepoznati počinioci oskrnavili su pre nekoliko dana srpsko pravoslavno groblje u Korminjanu kod Raniluga.

- Najviše su oštećene slike pokojnika na spomenicima, povađeni su i razbacani krstovi, uništeni su svećnjaci, klupe..., kaže paroh raniluški Srđan Jerinić, kome su juče popodne štetu prijavili meštani, odnosno rođaci sahranjenih Srba.

Policija je izašla na lice mesta i izvršila uviđaj. Zbog tragova zatečenih oko oštećenih spomenika, Jeriniću ovaj čin liči na delovanje sekti ili, kako kaže, akt poremećene osobe.

- Ovo je zaista pretužno, ljudi su mnogo uznemireni. Na jednom od grobova je izvršena neka vrsta satanističkog rituala, nešto je stavljeno na grob, na pomoćnom objektu ispisani su nerazumljivi grafiti - kaže otac Srđan.

 

 

Iz Kancelarije za informisanje opštine Ranilug su naveli da su uviđajem na groblju primetili da su „satanisti“ na jednom grobištu ispisali „satanističke simbole“ i da su po groblju razbacali delove pasa koje su prethodni „rastrgli“.

Selo Korminjane je etnički čisto srpsko mesto sa oko 1.500 stanovnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike