OEBS zabrinut zbog Kurtijevog terora na severu Kosmeta: Poziva da se problem reši u okviru dijaloga

21.05.2024

16:01

0

U saopštenju se dodaje da je potrebno izbeći ''destabilišuća dejstva'', kako bi interesi i dobrobit običnih stanovnika iz svih zajednica na KiM postali glavni prioritet

OEBS zabrinut zbog Kurtijevog terora na severu Kosmeta: Poziva da se problem reši u okviru dijaloga
Copyright Kosovo Online

Misija OEBS-a u Prištini saopštila je danas da je zabrinuta zbog akcija tzv. kosovske policije uperenih protiv filijala Poštanske štedionice u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Kosovska Mitrovica, i pozvala da se problem sa ''gotovinskim transakcijama'' na KiM reši u okviru dijaloga u kojem posreduje Evropska unija.

- OEBS pozdravlja napore koje čini EU, kao posrednik dijaloga Beograda i Prištine, da pronađe usaglašeni put napred u pogledu upravljanja gotovinskim transakcijama. Od suštinske je važnosti da obe strane nastave konstruktivno da se angažuju sa EU u udvostručenim naporima da se ova pitanja reše u okviru dijaloga - saopšteno je iz Misije OEBS-a.

Kosovo Online
 

U saopštenju se dodaje da je potrebno izbeći ''destabilišuća dejstva'', kako bi interesi i dobrobit običnih stanovnika iz svih zajednica na KiM postali glavni prioritet.

Takozvana kosovska policija upala je u ponedeljak sa puškama i pancirima u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, kao i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici.

Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalazili su se pripadnici policije naoružani dugim cevima.

Pored toga, pripadnici specijalnih jedinica bili su raspoređeni na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike