Oglasio se prvi čovek Novog Beograda posle vandalskog napada: Opoziciji smeta i vrtić, sad atakuju i čekićima

25.05.2024

11:11

0

Autor: 24sedam

Novobeogradski SNS se hitno oglasio o vandalskom napadu u bloku 62

Oglasio se prvi čovek Novog Beograda posle vandalskog napada: Opoziciji smeta i vrtić, sad atakuju i čekićima
Bojan Bovan - Copyright GO Novi Beograd

Opštinski odbor SNS Novi Beograd hitno se oglasio posle vandalskog napada na predsednika najmnoljudnije beogradske opštine u bloku 62. Meta jutrošnjeg napada opozicionih aktivista bio je prvi čovek Novog Beograda Bojan Bovan.

- Najoštrije osuđujemo napad na predsednika opštine Novi Beograd Bojana Bovana i predstavnike medija koji su se dogodili jutros u bloku 62 od strane opozicionih aktivista. U novobeogradskom bloku 62 planirana je gradnja vrtića, a na lice mesta došao je predsednik opštine Bojan Bovan kako bi govorio o tome. Tada je došlo do fizičkog napada i najgnusnijeg vređanja od strane opozicije. Pripadnica opozicije je otimala telefon predsedniku opštine. Ponela je kesu sa alatom i rušila je informacionu tablu za izgradnju pomenutog vrtića. Vređala je predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku - navode iz novobeogradskog odbora SNS-a i dodaju:
 
- Naoštrije se osuđuje svaki oblik nasilja kojem smo izloženi, širenje laži i negativne atmosfere u društvu kao i skrnavljenje svih inicijativa koje grad i država preduzimaju za bolju budućnost svih nas, a u ovom slučaju naših najmlađih sugrađana

Kako dalje navode, nakon što je pomahnitala žena odradila svoj prljavi posao, otišla je sa lica mesta.

- Nisam očekivao da ću da zateknem ženu kako ruši informacionu tablu na mestu gde će se graditi vrtić što vrlo jasno piše. Gospođa je imala čekić i punu kesu alata. Ovde će se svakako izgraditi vrtić i imamo odabranog izvođača radova. Ne znam ko može da ima nešto protiv toga i sve gradske parcele koje nisu imale namenu kada za to dođe vreme budu ograđene. Mislim da se radi o klasičnoj manipulaciji Novobeograđana i molim građane da ne nasedaju na jeftine provokacije. Svi oni koji budu želeli da ruše treba da znaju da ćemo koristiti sve zakonske okvire da objekat privedemo nameni. A ovaj napad je klasična predziborna manipulacija - rekao je nakon incidenta Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike