Najozbiljnija pretnja nasiljem do sada: Aleksić i njegovi opozicionari hoće fizički da spreče održavanje izbora i da Srbiju uvedu u haos!

03.04.2024

12:09

0

Ili ćemo mi ići na izbore ili ih nećemo imati - kazao je Miroslav Aleksić

Najozbiljnija pretnja nasiljem do sada: Aleksić i njegovi opozicionari hoće fizički da spreče održavanje izbora i da Srbiju uvedu u haos!
Miroslav Aleksić - Copyright Twitter printscreen

Lider Đilasove NATO koalicije "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić rekao je da vlast nije pristala da se svi lokalni izbori održe u istom danu.

- Mi želimo da izađemo na izbore, ali vlast je odabrala da na izbore ide bez opozicije. Ili ćemo mi ići na izbore ili ih nećemo imati -  zapretio je Miroslav Aleksić na konferenciji za novinare održane nakon kolegijuma o poboljšanju izbornih uslova sa predstavnicima vlasti. 

Aleksić je ovom pretećom izjavom potvrdio da je namera đilasovaca da fizički spreče glasanje, čime vrše ozbiljna krivična dela i pokušavaju da Srbiju uvedu u totalnu anarhiju i sukobe.

Predstavnici vladajuće većine nisu prihvatili samo jedan od tri uslova opozicije, jer je protivustavan,a ostala dva su prihvaćena.Protivustavan ultimativni zahtev opozicije bio je da beogradski i izbori na lokalu budu održani na isti dan. Kolegujimu su se odazvali predstavnici svih vladajućih poslaničkih grupe: SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, SVM, kao i opozicione liste "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA.

Predstavnici poslaničke grupe "Mi - snaga naroda dr Branimir Nestorović" nisu došli na sastanak, kao ni predstavnici poslaničke grupe "Ekološki ustanak" koju prevodi Aleksandar Jovanović Ćuta

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike