Sukobi u opoziciji ne jenjavaju! Đilas udario na Savinu saradnicu: Ne znate ni sve ulice u kraju u kom živite - vi ste fantomski odbornici!

22.05.2024

09:55

0

Fantomska kandidatkinja za Stari grad do juče živela na Voždovcu!

Sukobi u opoziciji ne jenjavaju! Đilas udario na Savinu saradnicu: Ne znate ni sve ulice u kraju u kom živite - vi ste fantomski odbornici!
Copyright ATAImages/Antonio Ahel Printscreen/Nova S

Vođa bojkotaša tajkun Dragan Đilas uputio je oštre kritike na račun dela NATO opozicije koja izlazi na izbore, i to zbog promene prebivališta kandidata za odbornike neposredno pred izbore.

- One kolege moraju da razmisle zašto smo došli do toga da u Beogradu na centralnim gradskim opštinama imamo ljude koji su neki šest dana pred rok za predaju lista, neki mesec, dva ili tri, prebačeni iz nekih perifernih delova Beograda na centralne gradske opštine. To su Stari Grad, to je Vračar i to je Novi Beograd, što se videlo na kraju i kroz ove liste koje su predate. Oni treba da objasne zašto je to. Oni treba da objasne zašto su nas doveli u situaciju da smo četiri meseca, pet pričali o fantomskim biračima, ljudima koji ne žive na tim mestima, ne žive u Beogradu, ne žive u tim opštinama, a sad smo dobili nešto što mnogi nazivaju fantomskim odbornicima, rekao je Đilas.

Đilas je posebno istakao problem preseljenja kandidata u nove opštine pred izbore: 

- Ne možete vi gospodo da se preselite u opštinu, bilo koju u Beogradu, i da posle mesec dana pledirate da imate pravo da predstavljate te građane. Vi ne znate ni sve ulice u tom kraju u kome živite.

I na tajkunskoj televiziji ih prozivali! 

Nedavno je emisiji tajkunske Nove S - "Utisak nedelje" izbila je žestoka rasprava kada je Olja Bećković postavila pitanje Marini Pavlić, kandidatkinji Save Manojlovića za odbornika u Starom gradu, o njenom prebivalištu.

Bećković je istakla problematičnost toga što se Pavlić kandidovala za Stari grad, iako je godinama živela na Voždovcu, a tek nedavno se preselila u Stari grad.

- A da li vidite nešto problematično u tome da ste se Vi kandidovali kao prva na listi za Stari grad a da ste proteklih 10 ili 9 godina živeli na Voždovcu i da ste se u maju prebacili na Stari grad? Da li vidite da to uliva nepoverenje građanima jer što se niste kandidovali na Voždovcu?"

Na ovo je fantomska kandidatkinja za Stari grad odgovorila na sledeći način, koji svima pokazuje da se u politiku i izborne radnje ne razumeju: 

- Ja prethodne 4 godine 70% vremena provodim na Starom gradu jer su nam kancelarije Kreni-Pokreni na Starom gradu! Ja u Voždovac idem samo da prespavam!

 

 

Đilasova izjava direktno je usmerena na saradnike Save Manojlovića, što je unelo dodatne tenzije među opozicijom čiji sukobi danima u nazad ne jenjavaju. 

Podsetimo, Miloš Pavlović, potpredsednik Narodnog pokreta Miroslava Aleksića, koji je nosilac opozicione liste "Biram borbu" na Vračaru, nedavno je  rekao da Savo Manojlović ima nameru da preuzme ulogu Dragana Đilasa.

Sa druge strane lider pokreta Kreni-promeni koji finasiraju fondacije Soroš i Rokfeler, Savo Manojlović nedavno je brutalno je odgovorio na Đilasov autorski tekst objavljen u "Vremenu", i podsetio vođu bojkot opozicije na koji je način stekao basnosnovne sume novca: - To je zloupotreba položaja, kao kada minute RTS kupite po jednoj ceni, a prodate po duplo skupljoj - rekao je Manojlović, podsećajući na optužbe koje su često bile upućivane na račun  Đilasa u vreme kada je bio na vlasti.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike