Opšti sukob u opoziciji: Gajić se podsmeva Đilasu, a Manojlović hoće da ga smeni

20.05.2024

17:00

0

Tajkun nakon bojkota na "tankom ledu" i među svojima

Opšti sukob u opoziciji: Gajić se podsmeva Đilasu, a Manojlović hoće da ga smeni
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Bojkotaš i lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je sve opozicione stranke na razum i odgovornost prema građanima, umesto da se fokusiraju na dešavanja u vezi sa izbornim listama iako su u toku izborne radnje pred predstojeće izbore!?

Njegov poziv izazvao je oštre reakcije i otvorio novu dimenziju sukoba unutar opozicije.

Među prvima se na Đilasov poziv oglasio Vladimir M. Gajić, pravnik i lider Narodne stranke, koji je na društvenoj mreži X napisao: 

"Evo, trčimo", što je izazvalo brojne komentare podrške. 

Prinrtscreen
 

 

Ova reakcija jasno pokazuje da je novi predsednik Narodne stranke odlučio da se distancira od  dela NATO struktura koje okupljaju medije, političke subjekte, nevladine organizacije i njihove istaknute pojedince, a koje predvodi Dragan Đilas i njegova Stranka slobode i pravde.

No, Gajić nije jedini koji je reagovao na Đilasove poslednje "radove".

Lider pokreta Kreni-promeni koji finasiraju fondacije Soroš i Rokfeler, Savo Manojlović, koji se suočava s optužbama od strane tajkuna iz SSP-a,  o nedovoljnom broju prikupljenih potpisa za njegovu listu na Vračaru, brutalno je odgovorio na Đilasov autorski tekst objavljen u "Vremenu".

- Nije bilo 370 potpisa, nego smo predali 640 potpisa. To što su falsifikovanjem potpisa probali da obore 50% potpisa ne znači da ćemo pristati na krađu. To je zloupotreba položaja, kao kada minute RTS kupite po jednoj ceni, a prodate po duplo skupljoj - rekao je Manojlović, podsećajući na optužbe koje su često bile upućivane na račun  Đilasa u vreme kada je bio na vlasti.

Rat između Manojlovića i Đilasa postaje sve intenzivniji, s obzirom na to da Đilas, zajedno sa organizacijom CRTA, pokušava da ospori Manojlovićevu listu na Vračaru. 

Đilasov manir - napad na neistomišljenike

Poznato je da Dragan Đilas ne trpi bilo kakvu istinu, pa čak ni stavove svojih istomišljenika ako se kose sa njegovim.

Tako je tajkun nedavno u emisiji "Utisak nedelje" demonstrirao kako prolazi svako ko se usudi da mu makar na sekund protivreči, pa čak i njegovi istomišljenici!

Đilas je skoro sve vreme tokom emisije napadao Bobana Stojanovića, koji je inače blizak opoziciji i sam za sebe kaže da je opozicioni analitičar.

Miloš Pavlović, potpredsednik Narodnog pokreta lažnog patriote Miroslava Aleksića, i nosilac liste "Biram borbu" na Vračaru nedavno ocenio je da Savo Manojlović smenjuje Dragana Đilasa.

- Tačno je da se deo opozicije odlučio za bojkot ali imate i neke druge učesnike na političkom tržištu za koje smo videli da imaju kredibilitet. Tu mislim pre svega na pokret Kreni-Promeni koji prvi put ulazi u političku utakmicu i mogu da zamene deo opozicije koji je odlučio da bojkotuje! - naveo je on.

 

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike