Vučinić: Da se Novaković ne bavi politikom Novosađani ne bi znali šta je politička mafija

21.05.2024

15:46

0

S Novakovićem, DS, Ligom, DSS-om, Poksom, Novosađani su politiku poistovetili s kriminalnim sagama Marija Puza

Vučinić: Da se Novaković ne bavi politikom Novosađani ne bi znali šta je politička mafija
Copyright Dnevnik.rs

Da se na političkoj sceni nisu pojavili Borislav Novaković, njegovi bivši i sadašnji stranački i koalicioni kompanjoni, Novosađani nikad ne bi znali da postoji organizovani kriminal u politici. Ne bi znali da potoji politička mafija, ocenila je Dina Vučinić, član Izvršnog odbora Srpske apredne stranke.

S Novakovićem, Demokratskom strankom, Ligom, bivšim i novom DSS-om, bivšim i novim Poksom, Novosađani su politiku poistovetili s kriminalnim sagama Marija Puza. Krali su od naroda. Krali su od države. Krali su iz kase grada Novog Sada. Krali su od Novosađana. Krali su jedni od drugih. I da Srpska napredna stranka nije 2012. s vlasti sklonila ovu banditsku družinu, Novi Sad danas ne bi bio uspešna lokalna samouprava s prosečnim platom od 103.000 dinara, već bi bio tri puta gora dolina gladi nego pre 14 godina.

Istine radi, Novosađani znaju da Borislav Novaković drži ubedljivo prvo mesto među bardovima novosadskih političkih razbojnika. Prekršajno je osuđivan osam puta za privredne prestupe i nameštanje javnih nabavki uz avansne isplate stranačim investitorima. Tukao se s policijom pokušavajući da je spreči da ukloni nelegalnu baštu kafića njegovog stranačkog pajtosa, koji nije plaćao zakup više od 11 meseci.

Novaković je osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine. Suđeno mu je za krađu 4,5 miliona evra i nestanak dela Bulevara Evrope. I nikada nije dokazao da nije kriv, da nije ogromne pare građana prebacio bez neadekvatne bankarske garancije, i time počinio kriminal, već se sakrio iza instituta da nikom ne može biti suđeno za isto delo. Hapšen je i zbog mahinacija oko prodaje placa za hotel Holidej in. Nikad se nije ogradio od pajser brigada, kojima je omladina njegove stranke pretila političkim neistomišljenicima. U njegovo vreme Novim Sadom su harala tri mafijaška klana.

U nameri da se ponovo poveže sa kriminalnim poslovnim strukturama nastalim u vreme njegove vlasti, Novaković sanja o provizijama na 43 milijarde iz gradskog budžeta, koji bi za nekoliko meseci spiskao sa svojim pajtosima iz Frankenštajn koalicije.

Uzalud žudi za provizijama i uzalud trlja dlanove. Već 14 godina Novim Sadom se upravlja na zakonit i domaćinski način. Nema nameštenih tendera. Nema proneverenih para, niti će ih biti. Srpska napredna stranka se bori za građane, a ne za svoje fotelje. Novosađani to znaju i zato će Novaković i njegovi desperadosi pretrpeti ubedljiv poraz i, nadamo se, na sreću Novsosađana zauvek nestati s političke scene.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike