SKANDAL! Još jedan SNS kadar predvodi Aleksiću listu! Doktorka ugrozila živote majki i beba tokom pandemije korone

21.05.2024

14:48

0

Građani dobro pamte šta je uradila

SKANDAL! Još jedan SNS kadar predvodi Aleksiću listu! Doktorka ugrozila živote majki i beba tokom pandemije korone
Copyright Printscreen/NewsmaxAdria/NovaS

Srpska opozicija ne samo da ne uliva poverenje građanima i da na svakim narednim izborima ima problem čak i da pređe cenzus, nego je odavno počela da kuburi i sa kvalitetom kadra koji bi mogla da kandiduje na izborima. Čini se da više niko od ugleda ne želi da se nađe na njihovim izbornim listama, pa su prinuđeni da građanima ponude one sa kojima više niko neće.

Na listi za odbornike gradske opštine Savski venac, koju je ponudila koalicija "Biramo Savski venac," našla se i doktorka Snežana Rakić. Ne samo da se našla na listi, već je na drugom mestu, a njeno ime se nalazi i u nazivu same liste.

Građani pamte šta je uradila

Možda su Miki Aleksić, Dobrica Veselinović i Aleksandar Jovanović Ćuta pomislili da mogu da obmanu glasače, ali građani dobro pamte šta je uradila. Naime, u pitanju je bivša načelnica porodilišta "Narodni front" koja je, svojevremeno, zaražena koronom dolazila na posao. Protiv nje je tada sanitarna inspekcija pokrenula postupak jer je ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba.

"Prof. Rakić je putovala u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije ispoštovala samoizolaciju, u koju je morala da ide 10 dana ukoliko pri ulasku u Srbiju nema negativan PCR test. Ona je odmah po povratku u zemlju otišla na posao, a posle nekoliko dana se ispostavilo, PCR testom, da ima koronu", ispričali su tada za Blic iz Narodnog fronta.

Dodali su da je time ugrozila ne samo sebe i kolege već i majke i bebe, što je dovelo do privremenog udaljavanja s posla i smene sa rukovodeće pozicije. 

Načelnica porodilišta, prof. dr Snežana Rakić, svojim činjenjem dovela je pacijente i svoje kolege u visok epidemiološki rizik, što je ozbiljan prekršaj i povreda radne discipline, rekli su za Blic u Narodnom frontu.

Ona je to i sama priznala. "Jesam, možda, napravila propust što sam otišla na testiranje u bolnicu u kojoj radim, možda i pod utiskom što mi je takva mogućnost sugerisana i na granici", izjavila je tada za Večernje novosti doktorka Snežana Rakić.

Da stvar bude još zanimljivija, u pitanju je bivša članica SNS-a koja je, verovatno nezadovoljna gubitkom funkcije, prešla u Narodni pokret Srbije.

Rizikovala zdravlje i živote kolega, pacijenata i beba u porodilištu

Njen postupak bio je opasan po okolinu i ljude jer je, kao osoba zaražena koronom, prekršila mere samoizolacije i time direktno ugrozila zdravlje i živote svojih kolega, pacijenata, i beba u porodilištu. Time je povećala rizik od širenja virusa i dodatno opteretila zdravstveni sistem, što je moglo imati ozbiljne posledice po javno zdravlje.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: sd.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike