Opozicija u haosu! Otvoreni sukobi i podmetanja pred izbore! Đilas i Savo zaratili! Bora Solunac priznao: Opozicija nema velike šanse!

20.05.2024

11:39

0

Do izbora u Beogradu i još 80 gradova ostalo je manje od dve nedelje, a opozicija je, čini se, u sve većoj panici

Opozicija u haosu! Otvoreni sukobi i podmetanja pred izbore! Đilas i Savo zaratili!  Bora Solunac priznao:  Opozicija nema velike šanse!
Dragan Đilas i Savo Manojlović - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Borislav Novaković poznat kao Bora Solunac, nekadašnja perjanica žute klike iz Novog, sada posilni Miroslava Aleksića nedavno je u emisiji Olje Bećković otvoreno priznao da opozicija nema velike šanse za pobedu na predstojećim izborima u Beogradu. 

- Kada je u pitanju Beograd, mislim da je pošteno reći da šansa postoji ali da nije velika, rekao je Bora, čime je dodatno oslikana trenutna situacija unutar opozicionih redova.

Eskaliralo između Đilasa kvazi bojkotaša i Rokfelerovog Save

Rasulo u opoziciji najbolje oslikava sukob između Dragana Đilasa i Save Manojlovića koji je dodatno je zakomplikovao ionako napetu atmosferu među NATO snagama. 

Đilas, zajedno sa organizacijom CRTA, želi da ospori Manojlovićevu listu na Vračaru, navodeći nedovoljan broj prikupljenih potpisa kao razlog.

Manojlović je na svom Iksu profilu oštro demantovao ove tvrdnje, navodeći da su predali više nego dovoljan broj potpisa i optužujući Đilasa za zloupotrebu položaja.

ATAImages/ Antonio Ahel/24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

"Nije bilo 370 potpisa, nego smo predali 640 potpisa. To što su falsifikovanjem potpisa probali da obore 50% potpisa ne znači da ćemo pristati na krađu. To je zloupotreba položaja, kao kada minute RTS kupite po jednoj ceni, a prodate po duplo skupljoj," napisao je Manojlovićev "Kreni-promeni" na Iksu, direktno napadajući Đilasa zbog minuta na RTS-u.

CRTA, poznata po svojim aktivnostima vezanim za monitoring izbora ali i lažnim svedočenjima protiv sopstvene države i naroda, podnela je žalbu Višem sudu osporavajući pravo da lista "Kreni-promeni" učestvuje na izborima.

 

Dobro uigrane strukture

Interesantno je da CRTA, koja je podnela prigovor, čini deo šire mreže povezanih struktura koje obuhvataju medije, političke subjekte, nevladine organizacije i njihove istaknute pojedince, čije političko krilo vodi Dragan Đilas i njegova Stranka slobode i pravde

Ova dobro uigrana struktura služi za napade na političku i biznis konkurenciju, regulatorna tela, nepodobne političare i pojedince iz državnih struktura.

Vladimir Tupanjac iz CRTE podneo je prigovor Izbornoj komisiji Gradske opštine Vračar protiv proglašenja izborne liste "Dr Savo Manojlović - I ja sam Vračar - Kreni - Promeni".

Do izbora u Beogradu i još 80 gradova ostalo je manje od dve nedelje, a opozicija je, čini se, u sve većoj panici jer su svesni da su im šanse za pobedu u glavnom gradu male.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike