Ministar Milićević poručio: Jedinstvo nam je potrebno više nego ikada, svi da stanu uz predsednika Aleksandra Vučića! (FOTO)

20.05.2024

14:37

0

Ministar je u svom govoru istakao značaj nacionalnog jedinstva, koje je našoj zemlji i narodu uvek donosilo spas kada smo se se nalazili u teškim situacijama

Ministar Milićević poručio: Jedinstvo nam je potrebno više nego ikada, svi da stanu uz predsednika Aleksandra Vučića! (FOTO)
Đorđe Milićević - Copyright Tanjug/Dušan Veljović

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević otvorio je danas svečanost Kulturno-prosvetne zajednice Beograda, povodom dodele 53. nagrade „Zlatni beočug“ istaknutim stvaraocima u oblasti kulture, nauke, umetnosti i obrazovanja. 

Ministar je u svom govoru istakao značaj nacionalnog jedinstva, koje je našoj zemlji i narodu uvek donosilo spas kada smo se se nalazili u teškim situacijama. 

- Dragi prijatelji, dozvolite mi da iskoristim i ovu svečanu priliku da sve vas i ceo naš narod pozovem na slogu i jedinstvo. Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji, 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Predsednik Srbije će, u to nema sumnje, u Njujorku prkosno, ponosno i dostojanstveno stati pred najmoćnije zapadne sile, koje brutalnim pritiscima nameću rezoluciju čiji je smisao mnogo dublji nego što to žele javno da otkriju i s mogućim dalekosežnim posledicama nametanja genocidnog žiga celom srpskom narodu - istakao je Milićević.  

Prema njegovim rečima, zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državno rukovodstvo u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

- Jedinstvo našeg naroda danas je više nego ikada potrebno. U nimalo lakim okolnostima u kojima naš predsednik Vučić nasuprot sebe ima najmoćnije države sveta obaveza je svakog od nas da mu pruži punu podršku. Da budemo jedinstveni gde god bili. Živela Srbija - istakao je ministar Milićević u svom obraćanju. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike