Ministar Milićević govorio na otvaranju 26. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore!

18.05.2024

18:31

0

Ministar je poručio mladima iz dijaspore da su u Srbiji u svojoj kući i da su im vrata u Beogradu uvek otvorena

Ministar Milićević govorio na otvaranju 26. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore!
Copyright Ministarstvo bez portfelja

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević kao izaslanik predsednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića govorio je na otvaranju 26. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore koja se danas i sutra održava u MTS dvorani u Beogradu.

Ministar je poručio mladima iz dijaspore da su u Srbiji u svojoj kući i da su im vrata u Beogradu uvek otvorena. Zahvalio im se na tome što  širom sveta čuvaju i proslavljaju bogato kulturno nasleđe koje naš narod neguje kroz pesmu, igru i tradiciju, a koje nas povezuje i podseća na naše korene, bez obzira na to gde živimo.

Ministarstvo bez portfelja
 

 

- Draga deco, najvažnije je da sačuvate svoj jezik i ćirilično pismo, srpsku kulturu, tradiciju i istoriju, kao i da se posle završenih škola u inostranstvu jednog dana vrate u svoju otadžbinu. Nikada da ne zaboravite svoju trobojku, koja je simbol naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti - rekao je ministar i istakao da sve nas trobojka podseća na hrabrost predaka, ali i podstiče da donosimo hrabre i odgovorne odluke za bolju budućnost svih naših sunarodnika.

Ministar je posebno naglasio odgovornost njega i njegovih kolega iz državnog rukovodstva koji danas odlučuju o budućnosti zemlje, predvođeni predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem i pozvao sve sunarodnike da podrže odgovornu i vizionarsku državnu politiku.

- Danas nam je jedinstvo najpotrebnije, važno je jedinstvo svih naših sunarodnika gde god živeli, jer Srbija i Srbi su uvek bili jaki onoliko koliko su jedinstveni - istakao je ministar Milićević.

Manifestaciju je otvorio ministar kulture Nikola Selaković. Na saboru srpskog folklora učestvuje oko 1600 izvođača iz ukuno 21 folklornog ansambla srpske dijaspore iz različitih zemalja: Austrije, Italije, Mađarske, Rumunije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske i Švedske.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike