Lav se bori, a miševi ćute: Predsednik Vučić bije ključnu bitku o Srebrenici, opozicija ogoljena do bestidnosti!

19.05.2024

21:20

0

Uoči odlaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih naših predstavnika u Njujork, gde će na sednici Generalne skupštine voditi borbu protiv ovog malignog dokumenta, u Srbiji neki i dalje seju konfuziju o pravoj prirodi rezolucije i njenim posledicama

Lav se bori, a miševi ćute: Predsednik Vučić bije ključnu bitku o Srebrenici, opozicija ogoljena do bestidnosti!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić Profimedia ATAImages

Postoje prilike u kojima je neznanje opasno koliko i loša namera, a neupućeni zaslužuju isti tretman kao i oni koji svesno čine zlo. Mislimo, ovom prilikom, na izjašnjavanje o rezoluciji o Srebrenici.

Uoči odlaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih naših predstavnika u Njujork, gde će na sednici Generalne skupštine voditi borbu protiv ovog malignog dokumenta, u Srbiji neki i dalje seju konfuziju o pravoj prirodi rezolucije i njenim posledicama.

Tako Savo Manojlović pre neki dan pametuje:

- Sledeće na šta treba da trošimo vreme jesu opet pitanja na koja sam već sto puta odgovarao – pitanje o Srebrenici, Kosovu.. Činjenica je da kada nemate rešeno pitanje kanalizacije, naravno da ćete da izvadite priču Srebrenice kako bi se ljudi oko toga podelili - rekao je Manojlović na tajkunskoj N1.

A šta o Srebrenici misle ostali iz tog društva, znamo od ranije:

Za Radomira Lazovića o tome više i ne treba diskutovati.

- Ako je doneta rezolucija, a kategorizacija koja se koristi je Međunarodnog suda pravde, koji kaže da je bio genocid, pa šta ćemo sad, hoćemo da otvaramo ponovo to?

Kod Đilasove Marinike Tepić nema ni retoričkog znaka pitanja:

- Da se suočimo s prošlošću i s genocidom koji je počinjen u Srebrenici.

Biljana Đorđević potpredsednoica Zeleno-levog fronta, isto:

- Vrlo jasno smo govorili da je Srebrenica genocid.

I tako dalje.

I oni koji tvrde da Srbija treba da prihvati rezoluciju „jer je odgovorna za genocid u Srebrenici“, i oni što nas ubeđuju da „Vučić dramatizuje bezazlenu situaciju“ jer se „u rezoluciji ne pominje Srbija“ te stoga njeno usvajanje „nikakvih posledica po Srbiju neće imati“ – lažu nas!

ATAImages/Antonio Ahel
 

Kad daju intervjue Šolakovim medijima, ili njegovi novinari pišu uvodnike, ove se tvrdnje prosipaju neštedimice!

Ali niko se od njih nije javio posle obraćanja predsednika Vučića naciji u četvrtak uveče, kad je kazao i dokazao da rezolucija o Srebrenici ima četiri cilja: ukidanje Republike Srpske, reviziju sudske odluke kojim je Srbija oslobođena odgovrnosti za Srebrenicu, naplatu basnoslovne ratne štete od Srbije i dodatno otežavanje međunarodnog položaja Srbije u budućnosti, u kojoj se očekuju rasplet kosovske krize, dalji pritisci zbog nazavisnog odnosa prema Rusiji, jačanje veza s Kinom…

Niko od onih koji nas lažu da „samo treba da se opustimo, jer rezolucija neće boleti“ nije se javio da pokuša da ospori predsednikove tvrdnje. Jer jeste tako kako je on rekao, kao što je crno – crno, a belo – belo!

Uostalom, ceo svet to zna, maske su i u Ujedinjenim nacijama odavno pale.

U oštrom odgovoru Stalne misije Srbije pri UN na pismo koje su predlagači rezolucije, misije SR Nemačke i Ruande, 17. maja uputile svim državama članicama, razobličena je pozadina ovog čina.

- O pravoj nameri koja stoji iza ove rezolucije govori nedavna izjava zvaničnika Bosne i Hercegovine, ministra spoljnih poslova Elmedina Konakovića, koji je rekao da „takva Srbija zaslužuje prezir i ne zaslužuje nikakvu ruku saradnje“, te da će Bosna i Hercegovina na sve druge načine tražiti nadoknadu ratne štete, kao i obnovu revizije presude protiv Srbije. Ovakve neodgovorne i neprimerene izjave zvaničnika jedne države otkrivaju prave namere i zasigurno ne doprinose stabilnosti, kako u BiH, tako ni u regionu, na šta Srbija od početka upozorava - stoji između ostalog u pismu Saše Marta, otpravnika poslova u Stalnoj misiji Republike Srbije pri UN.

Tanjug/Video
 

Zašto Berlin, London i Vašington ovo rade, obajsnio je Aleksandar Vučić.

A zašto im naši političari sekundiraju kojima ni Srebrenica, ni Kosovo ništa ne znače, a Srbija ih zanima samo kao koska koju će da oglođu kad dođu na vlast, objasnio je niko drugo do bivši Đilasov kandidat za gradonačelnika Vladeta Janković. Pre nekoliko meseci analizirao je političke prilike u Srbiji:

- Ova situacija, realno gledajući, nije uopšte loša za opoziciju. Ono što čeka Vučića u prvoj polovini maja, to su vrlo teški udarci – dočekaće ga Srebrenica, dočekaće ga članstvo Kosova u Savetu Evrope, dočekaće ga 3. maj, ta strašnja godišnjica. To je prilika da opozicija i slobodobljubivi građani izađu na ulicu u tamnoj odeći i prošetaju gradom, nekoliko desetina hiljada njih, pa ćete videti kako će izgledati njegova izborna kampanja! Maj će doneti obrte koji će biti vrlo povoljni za opoziciju – rekao je.

Ogoljeno do bestidnosti: što gore Srbiji, to bolje opoziciji!

Imajte na umu to kad budete slušali izveštaje o Vučićevoj borbi iz Njujorka i komentare srpske opozicije iz Beograda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike