Da li su u svađi ili samo glume: Dok Ćuta poziva na ujedinjenje protiv Vučića, Jovanović mu odgovara da neće sa prodanim dušama!

19.05.2024

14:40

0

Ostaje da se vidi je li ovaj sukob stvaran ili je samo zamajavanje javnosti

Da li su u svađi ili samo glume: Dok Ćuta poziva na ujedinjenje protiv Vučića, Jovanović mu odgovara da neće sa prodanim dušama!
Miloš Jovanović i Aleksandar Jovanović Ćuta - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

LIder Ekološkog ustanka, a zapravo lažni ekolog, Aleksandar Jovanović Ćuta smatra da je ujedinjenje opozicije jedini način za smenu Aleksandra Vučića, dok je lider Novog DSS Miloš Francuz Jovanović navodno protiv saradnje sa onima "koji su svoju reč prodali".

- Jedini način da se Vučić smeni jeste da se svi ujedinimo, a ne da se prozivamo - rekao je Ćuta, dok Jovanović tvrdi da za njega nije opcija bilo kakva saradnja sa onima koji su svoju reč prodali ili nisu ispoštovali to što su rekli i potpisali. 

- Ne bih se osećao lagodno da sednem sa njima, osim u slučaju ugroženosti opšteg javnog interesa, šire slike, države ili spasa. Nisam ja tu moralista, niko nije svetac, ali što je mnogo, mnogo je - naveo je Jovanović, rekavši i to da je izlaskom dela opozicije na beogradske izbore napravljena ozbiljna i višestruka šteta.

Aleksandar Jovanović Ćuta, sa druge strane, kaže da su građani od njih tražili da ostanu ujedinjeni.

- Posle svih ovih prozivki, koje odgovaraju samo Vučiću, oni nas gledaju i pitaju se – je li moguće da smo mi uopšte glasali za ove ljude? Rešenje vidim samo u jednom, zajedničkom frontu. Očigledno je da je opoziciji potrebna promena, da su joj potrebni novi ljudi, nova krv. 

Ostaje da se vidi je li ovaj sukob stvaran ili je samo zamajavanje javnosti. Jasno je da bi se svi oni koliko sutras ujedinili, kada bi udruženi mogli da računaju na većinu glasača. Uostalom nije jasno, kako su u Beogradu pocepani oko ideje bojkota, dok u Novom Sadu i drugim gradovima izlaze na izbore svi, a u Novom Sadu su čak stali zajedno pod jedan opozicioni barjak

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike