Najveći kineski mediji prenose Vučićeve reči! Predsednik Srbije tema velike medijske kuće iz Kine (FOTO)

01.05.2024

22:14

0

Interesovanje kineskih novinara za odnos dveju država, kao i posetu predsednika Sija Srbiji izuzetno je veliko

Najveći kineski mediji prenose Vučićeve reči! Predsednik Srbije tema velike medijske kuće iz Kine (FOTO)
Vučić i Si - Copyright Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Izrazivši uverenje da će predstojeća državna poseta predsednika Kine Si Đinpinga doneti novu nadu u razvoj Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao: "Veoma se radujem poseti predsednika Sija", preneo je danas jedan od kineskih najvećih medija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da predstojeća državna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga nije samo veliki diplomatski događaj za Srbiju, već i veliki događaj koji je vredan radosti celog srpskog naroda.

Printscreen
 

Napominjući da je Kina "gvozdeni prijatelj" Srbije i da su razmene dve zemlje potpuno iskrene i otvorene, Vučić je rekao da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć kineskog naroda i dodao da veruje da će Si osetiti toplinu i prijateljstvo srpskog naroda tokom njegove posete", preneo je People's Daily Online, jedna od najvećih kineskih medijskih kuća. 

Inače, interesovanje kineskih novinara za odnos dveju država, kao i posetu predsednika Sija Srbiji izuzetno je veliko. 

Današnji događaj, kada je predsednik Vučić obišao pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i prisustvovao ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona, kineski mediji takođe su sa pažnjom propratili, a ovu priliku iskoristili su i da predsedniku Srbije postave po koje pitanje o poseti kineskog predsednika Beogradu, ali i njihovom ličnom odnosu. 

Neke delegacije kineskih novinara već su u Srbiji, spremne da isprate posetu predsednika Sija i iz Beograda detaljno izveštavaju o njoj, ali i odnosu i čeličnom prijateljstvu dveju zemalja. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike