I to se desilo: Na opozicionoj televiziji teška srca morali da priznaju veliki uspeh Vučićeve diplomatije! (VIDEO)

08.05.2024

10:57

0

Srpska diplomatija je toliko bila uspešna prethodnih dana, da su to morali da priznaju čak i na opozicionoj televiziji

I to se desilo: Na opozicionoj televiziji teška srca morali da priznaju veliki uspeh Vučićeve diplomatije! (VIDEO)
Nenad Šebek - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Srpska diplomatija je toliko uspeha postigla u poslednje vreme da su teška srca to morali da priznaju i na opozicionoj tajkunskoj televiziji. 

Ne samo da je uz Francusku i Mađarsku kineski predsednik Si Đinping odabrao Srbiju među jedine tri zemlje koje će posetiti u Evropi, već srpsko lobiranje daje rezultata i na Zapadu, na strani na kojoj se to najmanje očekivalo. 

Velika borba protiv rezolucije o Srebrenici i odlaganje iste, kao i odlaganje članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope nije moglo ostati neprimećeno ni među opozicionim pristalicama. 

- Savet Evrope, ulazak Kosova, sad je to stopirano na neko vreme, nekako na inicijativu... - započela je voditeljka svoje izlaganje na opozicionoj TV. 

Novinar Nenad Šebek se na to nadovezao: 

- Da, pauzirano. 

- Na inicijativu Francuske i Nemačke. Nema ga na dnevnom redu. Šta to znači?  - upitala je voditeljka. 

- Pa to jeste jedna mini pobeda srpske diplomatije. Ne samo to, nego i ovo što se sad upravo govori o tim crnogorskim amandmanima na rezoluciju o Srebrenici u UN. Tu je reč o dve mini pobede koje je srpska diplomatija izvojevala. Lepo da ima i takvih stvari, treba pozitivno gledati na to. Srpska diplomatija je uspela nešto da postigne, jupi -   priznao je Šebek ono što je postalo toliko očigledno. 

Podsećamo da je na zahtev Francuske prijem tzv. Kosova u Savet Evrope skinut  sa dnevnog reda.Ta intervencija Pariza usledila je nakon susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa francuskom predsednikom Emanuelom Makronom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike