Vučić se sastao sa Patricijom Lips: Otvoreno o svim pitanjima koja trenutno opterećuju inače odlične odnose Srbije i Nemačke

29.04.2024

12:31

0

Autor: 24sedam

On je dodao da je pojasnio poziciju Srbije o zajedničkim temama od interesa

Vučić se sastao sa Patricijom Lips: Otvoreno o svim pitanjima koja trenutno opterećuju inače odlične odnose Srbije i Nemačke
Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Patricijom Lips, zamenicom šefa poslaničkog kluba CDU/CSU u Bundestagu, zaduženom za evropsku politiku i pitanja ljudskih prava.

- Sa Lips otvoreno o svim pitanjima koja trenutno opterećuju inače odlične odnose Srbije i Nemačke, kao i o jačanju saradnje u brojnim oblastima - napisao je predsednik na svom Istagram profilu. 

Vučić je dodao da je pojasnio poziciju Srbije o zajedničkim temama od interesa.

- Istakao sam i privrženost naše zemlje EU integracijama, kao i daljem snaženju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa Nemačkom, o čemu sam imao odlične razgovore sa Fridrihom Mercom, predsednikom CSU u Minhenu, kao i sa premijerom Bavarske Markusom Zederom prilikom njegove nedavne posete našoj zemlji - kazao je on. 

Predsednik je dodao da su među temama bile i reforme u svim oblastima od značaja za evropski put Srbije, a posebno u domenima vladavine prava i unapređenja demokratskih procesa, kojima je Srbija iskreno posvećena.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike