Završena rasprava poslanika Skupštine Srbije: Glasanje zakazano za sutra u 10 časova

22.04.2024

22:43

0

Rasprava koja je trajala jedanaest sati protekla je mirno i poslanici su uglavnom govorili o izborima i razgovorima koji su se vodili između vlasti i opozicije

Završena rasprava poslanika Skupštine Srbije: Glasanje zakazano za sutra u 10 časova
Skupština Srbije - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras raspravu o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, a glasanje je zakazano za sutra u 10 časova.

Rasprava koja je trajala jedanaest sati protekla je mirno i poslanici su uglavnom govorili o izborima i razgovorima koji su se vodili između vlasti i opozicije, na inicijativu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, o preporukama ODIHR-a i zahtevima opozicije koji su se ticali poboljšanja izbornih uslova.

Poslanici vladajuće koalicije su istakli da su oni pokazali dobru volju i suštinsku želju za dijalogom ispunivši zahteve opozicije da bi ona izašla na izbore.

Izmene zakona treba da omoguće da se lokalni izbori, i to u onim lokalnim samoupravama u kojima nisu bili u decembru, održe 2. juna istovremeno sa beogradskim izborima koji su već raspisani za taj datum - što je bio jedan od zahteva opozicije u razgovorima koji su vođeni.

Stranke opozicije Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicija NADA koje, kako su najavile, neće izaći na izbore 2. juna poručili su na sednici da za njih to "nisu izbori", dok su poslanici Narodnog pokreta Srbije, DS, Zeleno-levog fronta, Novog lica Srbije, Ekološkog ustanka i Pokreta slobodnih građana najavili da će nastupiti na izborima pod sloganom "Biram borbu".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike