Brnabić čestitala Milošu Jovanoviću: Svaka čast, svaku vašu reč potpisali bi Kurti i Bećirović

22.04.2024

12:27

0

Današnja sednica sazvana na zahtev opozicije kako bi se izmenio Zakon o lokalnim izborima

Brnabić čestitala Milošu Jovanoviću: Svaka čast, svaku vašu reč potpisali bi Kurti i Bećirović
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić reagovala je danas na politički govor lidera koalicije NADA Miloša Jovanovića, konstatujući da bi se sa svakom njegovom reči složili Aljbin Kurti i Denis Bećirović.

Iako je današnja sednica sazvana na zahtev opozicije kako bi se izmenio Zakon o lokalnim izborima sa ciljem da se svi lokalni izbori održe 2. juna, poslanici opozicije ni u jednom jedinom momentu ne drže se teme dnevnog reda.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 
 

Tako je Miloš Jovanović, koji je među prvima zahtevao spajanje lokalnih izbora drugog juna, te nakon toga iznenada promenio kurs i sada želi da ih bojkotuje, čak petnaest minuta pričao o svemu osim o lokalnim izborima. Govorio je o navodnoj pogrešnoj spoljnoj politici Srbije, nipodaštavao borbu i zalaganje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji se nalazi u Njujorku i predvodi srpsku delegaciju pred najavljeno usvajanje sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

On je čak u jednom momentu rekao "koga briga za Doru Bakojani", koja je nedavno rekla da je “zadovoljna” nakon što je većina poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope podržala njen izveštaj u kojem se preporučuje da takozvano Kosovo postane član te međunarodne organizacije. Brnabić je kao predsednica parlamenta dopustila Jovanoviću bez prekidanja da do kraj azavrši svoj politički govor, ali je na kraju imala poruku za njega.

- Narodni poslaniče, svaka Vam čast na ovom političkom govoru od petnaest minuta. Neverovatno, ali svaku reč vašeg govora potpisali bi Aljbin Kurti i Denis Bećirović. Zaista, svaka Vam čast - poručila je Brnabić Milošu Jovanoviću.

Biću tolerantna i fleksibilna

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić poručila je danas na sednici na kojoj se raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima da će biti tolerantna i fleksibilna, dodajući da to ide u prilog kulturi dijaloga.

Posle obraćanja poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovća Ćute koji je govorio o različitim temama, ali ne i o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, Brnabić je kazala da se nada da će poslanik ceniti to što je dozvolila da priča o svemu osim o tački dnevnog reda.

- Tako da evo da nametnemo sada tu kulturu dijaloga, koju ne želim da vam zabranim, ja volim da građani čuju uvek šta vi imate da kažete. Ja bih vam produžila vreme, što duže da možete pričati, slobodno pričajte, ja mislim da to ide u prilog pristojne Srbije - rekla je Brnabić.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 
 

Na komentare da je na jednom sastanku vlasti i opozicije o izbornim uslovima bio prisutan američki ambasador Kristofer Hil, Brnabić je kazala da je bio i ambasador EU Emanuel Žiofre.

- Znam da posle svih tih razgovora trčite u te zapadne ambasade da prepričate šta je bilo. Jedino što vama smeta što su oni bili na tom sastanku je što ste izgubili mogućnost da prepričavate. Što se tiče tzv. Kosova u Savetu Evrope, drugima se obratite, oni su potpisali, ovi vaši dojučerašnji koalicioni partneri, da Kosovo bude ne samo u Savetu Evrope, nego da što pre bude članica Evropske unije - poručila je Brnabić opoziciji.

Ona je dodala da će se truditi da ne odgovara više sa mesta predsedavajuće, ali je podsetila i da su joj opozicioni poslanici postavili pitanja na koja je želela da odgovori.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike