Đurđev: Francuska vrata širom otvorena za Srbiju, naša zemlja među retkima koji i dalje spajaju Istok i Zapad!

09.04.2024

13:16

0

On smatra da je najveći uspeh Vučićeve posete Francuskoj najavljeno potpisivanje ugovora o kupovini francuskih ,,rafala"

Đurđev: Francuska vrata širom otvorena za Srbiju, naša zemlja među retkima koji i dalje spajaju Istok i Zapad!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev govorio je o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj i tom prilikom istakao da je Srbija još jednom pokazala da može da zakuca na mnoga vrata.

- Predsednik SrbijeAleksandar Vučić sastao se više puta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom negoli svi predsednici zemalja u našem regionu zajedno. To je samo jedan od dokaza da se zapadni centri moći, uključujući i zvanični Pariz, možda ne slažu sa našom spoljnom i vojnom politikom u potpunosti, ali je poštuju. Srbija je još jednom pokazala da je među zemljama sveta koje mogu zakucati na vrata i Pekinga i i Moskve i Vašingtona, a da joj se ta vrata i otvore, a to su zemlje koje se mogu nabrojati na prste jedne ruke - izjavio Đurđev.

Sarah Meyssonnier/Pool via AP
 

On smatra da je najveći uspeh Vučićeve posete Francuskoj najavljeno potpisivanje ugovora o kupovini francuskih ,,rafala", jer potrebe za jačanjem odbrane i bezbednosti naše zemlje ne manjkaju.

- Francuska je pokazala veliki interes da ekonomski ulaže u našu zemlju, u sektore poput poljoprivrede i namenske industrije, što je važno jer pokazuje da nas vidi kao stabilno i sigurno tržište. Na nama je da u tim pregovorima obezbedimo maksimalno uvažavanje interesa naših građana" - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige napomenuo je da Francuska sasvim izvesno neće odustati od svojih pozicija po pitanju statusa i dešavanja na Kosovu i Metohiji, ali da je dobro što je njen predsednik Makron od srpskog predsednika mogao da čuje pravu istinu o položaju Srba i sabotiranju pregovora od strane Albanaca.

Instagram/buducnostsrbijeav
 

- Francuska je svesna da se ni jedan problem u našem regionu ne može rešiti bez učešća Srbije i uvažavanja njenih interesa. Mi ćemo nastaviti da se borimo na svim frontovima, na sve dozvoljene načine, da sačuvamo i državu i narod - zaključio je Đurđev.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike