Predsednik Vučić: Priština nije ispunila nijednu tačku iz Ohridskog i Briselskih sporazuma

08.04.2024

21:23

0

Istakao je i da se i dalje se ne vodi nikakva istraga protiv onih koji su pucali u našu decu samo zato što su nosili Badnjak, već svi pominju samo Banjsku

Predsednik Vučić: Priština nije ispunila nijednu tačku iz Ohridskog i Briselskih sporazuma
Aleksandar Vučić i Emanuel Makron - Copyright Sarah Meyssonnier/Pool via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je večeras predsedniku Francuske Emanuelu Makronu u Jelisejskoj palati da prištinska strana nije učinila ništa i da nije ispunila nijednu tačku ni iz Ohradskog, niti iz prvog i drugog Briselskosg sporazma.

Vučić jena zajedničnoj konferenciji za novinare u Parizu preneo i da će večeras, kako je rekao, imati želju da razgovara sa Makronom o Savetu Evrope i onome što treba da se dogodi na teritoriji Francuske povodom 75-godišnjice osnivanja Saveta Evrope.

- Rekli ste da su obe strane po nešto učinile. Da niste pomenuli, ne bih o tome govorio. Nisu obe strane učinile, jedna strana nije učinila ništa. Ne samo da nije ispunila nijednu tačku ni Ohridskog, ni prvog ni drugog Briselskog sporazuma već ta jedna strana je napravila izbore sa izlaznošću od 3,4 odsto, zatim ste nam vi rekli i ja sam poslušao, potpisujte peticiju, biće dovoljno da se raspišu izbori. Oni nam ni posle toga ne daju izbore, sprovode eksproprijaciju na severu KiM i tu dovode svoje policajce i vojnike, iako nemaju pravo - rekao je Vučić.

Tanjug printscreen
 

- I dalje se ne vodi nikakava istraga protiv onih koji su pucali u našu decu samo zato što su nosili Badnjak, i dalje se ne vodi istraga povodom svih ranjavanja Srba i svi pominju samo Banjsku - dodao je Vučić.

Kako je rekao, pitanje dinara je pitanje sudbinskog opstanka srpskog naroda na KiM.

- Što se tiče Ohridskog sporazuma, Srbija je ispunila već tri stvari, iako nije morala nijednu. Bio je dogovor i svi smo razgovarali o tome da najpre mora da bude ispunjena ZSO koja nije pomerena sa mrtve tačke, a Srbija je od ličnih karata, tablica, tzv. carinskih pečata... sve je to ispunila - rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike