Interesno umrežena hobotnica: Ovo je prava istina o dekanici PMF, novinarki N1 i Dinku Gruhonjiću! (FOTO/VIDEO)

01.04.2024

14:05

1

Autonomaši i autošovinisti koji podržavaju Gruhonjića, osim što dele antisrpsku ideologiju, interesno su povezani, a njihove veze su konačno raskrinkane

Interesno umrežena hobotnica: Ovo je prava istina o dekanici PMF, novinarki N1 i Dinku Gruhonjiću! (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay/Printscreen

Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka pokaže svoj trag. Tako ni mediji i pojedinci koji su stali u odbranu lika i (ne)dela profesora Dinka Gruhonjića, ne rade to zbog nekakve akademske čestitosti ili moralnog kodeksa, kakve ne poseduje ni sam Gruhonjić, već zbog svojih antisrpskih stavova sa jedne, i ogoljenih ličnih interesa sa druge strane. 

Poznato je da antisrpske, autonomaške, autošovinističke snage u Srbiji podržavaju međusobno jedni druge, a sve njih zdušno podržava strani faktor. Ta podrška se ne sastoji samo u verbalnom bodrenju u javnosti po principu ,, ja tebi serdare, ti meni vojvodo'', već svi oni ubiraju međusobno plodove tog svog udruživanja time što nameštaju jedni drugima poslove, projekte, NVO grantove, profesorska i asistentska mesta na fakultetima, ubacuju se u razne medije, preporučuju jedni druge strancima, od kojih uzimaju masne pare za blaćenje sopstvene zemlje...

Dinko Gruhonjić, profesor poznat po otrovnim antisrpskim stavovima koje iznosi u javnosti, a protiv kojih su se njegovi studenti pobunili, odmah je kada je počeo da glumi žrtvu pomoć potražio u stranim ambasadama, a javno dostupni podaci pokazuju da su njegovi, skoro bez izuzetka užasni tekstovi, masno preplaćivani od stranih fondacija, pri čemu je dobijao čak 330 hiljada dinara po tekstu. 

Oko sebe je okupio plejadu njemu vernih autošovinista, a jedna od najgrlatijih jeste profesorka i dekanica Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Milica Pavkov Hrvojević, koja je jedina uz dekanicu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, iz ranga dekana nekog fakulteta da je podržala sramne ispade Gruhonjića,  No, u tom grmu njenog bezrezervnog podržavanja Gruhonjića, leži jedan zec. Taj zec je angažovanje njene rođene sestre Ksenije Pavkov na Filozofskom fakultetu kao asistenta kod Dinka Gruhonjića na odseku.  

printscreen
 

Da stvar bude još interesantnija, ta ista Ksenija Pavkov je istovremeno i  "objektivna'' i "nezavisna'' novinarka tajkunske N 1 televizije, koja je između ostalog izveštavala i sa dešavanja oko Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, kritikujući studente koji ne žele da im srbomrzac predaje na fakultetu, a podržavajući Dinkove kontramitingaše, među kojima je najistaknutiju ulogu imala Ksenijina setsra, dekanica Milica Pavkov Hrvojević. Obzirom na to koliki je uticaj hrvatske države i službe na antisrpske snage u Vojvodini, ne možemo ne primetiti da se na primeru njenog drugog prezimena pokazuje da se život i sudbina ćesto rimuju sa nečijim likom i delom. 

Druga dekanica, ona sa Filozofskog fakulteta, koja je podržala Gruhonjića je Ivana Živančević Sekeruš, čiji je muž Pavle, takođe sa Filozofskog fakulteta, brutalno vređao novinarku, a važi za istaknutog separatistu i autonomaša bliskog Nenadu Čanku i LSV. Pavle Sekeruš je ostao na fakultetu angažovan i nakon penzije, zahvaljujući svojoj ženi. 

Kao što vidimo, među vedetama drugosrbijanštine i autošovinizma vlada carstvo nepotizma. Neretko tu ima i ličnih veza, emotivnih ili rođačkih, čime se takvi savezi dodatno učvršćuju. Svako od njih ima različitu ulogu, a često iste osobe obavljaju više funkcija, tj. parazitiraju na grbači države koju istovremeno pljuju.  

YouTube
 

Glume nezavisne novinare, a zapravo su politički aktivisti

Tako su medijski radnici tajkunskih opozicionih medija istovremeno i politički aktivisti, ali i rade na fakultetima. Pri tom su rođački povezani npr. sa drugim osobama sa tih fakulteta. I onda kada izveštavaju kao reporteri sa protesta podrške Gruhonjiću, zapravo obmanjuju javnost da je reč o nezavisnom medijskom izveštavanju i objektivnim posmatračima, a kad se zagrebe ispod površine, vidi se da je istina zapravo mnogo drugačija. 

Ksenija Pavkov je nedavno ismevala i ljude koji su protestom pružili podršku Ani Mihaljici u cilju da joj se vrati dete, nipodaštavajući ih i nazivajući ih ravnozemljašima i antivakserima. Sve je to već oprobani metod na tajkunskoj prozapadnoj N 1 televiziji, koja sve one koji ne misle kao njihove gazde disiskredituje kao krezube, naciste, glupake i šta sve ne.  

Printscreen
 

Samo su oni objektivni, tako nam poručuju. Na primeru njihove reporterke iz Novog Sada Ksenije Pavkov vidimo koliko su "objektivni''. Njihova objektivnost doseže do sopstvenog džepa, kao i do antisrpstva, u koje verovatno jedino iskreno veruju.  

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike