Antisrpski talasi tutnje Dubrovnikom: Gruhonjićev nastup zgrozio Srbiju - Voli što deli ime sa ustaškim zločincem!

14.03.2024

10:26

0

Dinko je izneo niz skandaloznih tvrdnji uključujući želu za pretvaranjem srpskih crkava u Vojvodini u pabove

Antisrpski talasi tutnje Dubrovnikom: Gruhonjićev nastup zgrozio Srbiju - Voli što deli ime sa ustaškim zločincem!
Dinko Gruhonjić - Copyright Youtube printscreen/Al Jazeera Balkans

Dubrovnik, poznat po svojoj veličanstvenoj istoriji i kulturnom nasleđu Srba, ovih dana našao se u centru pažnje iz potpuno drugačijih razloga.  Naime u Dubrovniku je održan je festival „Rebedu“, koji je brzo stekao etiketu antisrpskog festivala mržnje, izazivajući zgroženost javnosti u Srbiji.

Organizovan pod vodstvom Hrvata Pere Mrnarevića, festival je okupio poznate ličnosti iz Srbije sa autošovinističkim stavovima, uključujući Aidu Ćorović, Anu Lalić i Zorana Kesića, koji su se istakli svojim kontroverznim izjavama protiv Srbije, srpskog naroda i predsednika Aleksandra Vučića.

Na poseban način izdvojila se Ana Lalić Hegediš, novinarka i predsednica Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, čije su izjave izazvale lavinu kritika. Sa izjavama koje prema mnogima sadrže elemente krivičnog dela i podrivanja ustavnog poretka Republike Srbije, posebno je odjeknulo njeno negiranje Vojvodine kao dela Srbije, što je izazvalo brojne osude.

Međutim, dok je ovogodišnji festival izazvao znatnu pažnju, ne može se zanemariti ni prošlogodišnji nastup Dinka Gruhonjića, koji je svojim izjavama podigao prašinu netolerancije na još viši nivo.

Gruhonjić je, između ostalog, izrazio zadovoljstvo što deli ime sa notornim ustaškim zločincem Dinkom Šakićem i izneo niz skandaloznih tvrdnji uključujući  želu za pretvaranjem srpskih crkava u Vojvodini u pabove, te uputio niz uvreda na račun predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Njemu nije prvi put da u ovom autošovinističkom maniru opljune sve srpsko. Tako je svojevremeno  intervjuu za islamističu Slobodnu Bosnu, Gruhonjić je doslovce rekao da će Srpska prestati da postoji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike