Skandalozno! Muž dekanke Filozofskog fakulteta u Novom Sadu prostački vređao novinarku! (VIDEO)

29.03.2024

09:33

0

Nakon ovakvog skandaloznog ponašanja, Etička komisija Filozofskog fakulteta bi trebala da konsultuje Kodeks o akademskom integritetu

Skandalozno! Muž dekanke Filozofskog fakulteta u Novom Sadu prostački vređao novinarku! (VIDEO)
Protesti u Novom Sadu - Copyright NS Uživo

Da mržnja Dinka Gruhonjića rađa novu mržnju dokaz je nekulturno i skandalozno ponašanje Pavla Sekeruša profesora Filozofskog fakulteta i muža dekanice Ivane Živančević Sekeruš.

Da ostavimo po strani nepotizam, po čemu je Filozofski fakultet itekako poznat, skandalozno je da jedan profesor koji treba da bude primer svojim studentima prostački vređa žene.

Ova priča dodatno dobija na težini kada su uvrede upućene ženi, Emiliji Marić koja se nalazi  na svom radnom zadatku novinara.

Ko je Pavle Sekeruš?

Profesor Pavle Sekeruš je redovni profesor na Odseku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Od 2016. godine je direktor Frankofonog univerzitetskog centra, a da bi ostao angažovan na Filozofskom fakultetu nakon odlaska u penziju zahvaljujući supruzi koja je ujedno i dekan Filozofskog fakulteta, postaje osnivač Odseka za italijanske i iberoameričke studije.

 

 

Nakon ovakvog skandaloznog ponašanja, vređanja žene, ali i krajnje sumnjivog odnosa bračnog para Sekeruš, Etička komisija Filozofskog fakulteta bi trebala da konsultuje Kodeks o akademskom integritetu i njegov član 24 koji govori o privatnom interesu koji predstavlja bilo koji oblik ostvarenja koristi ili pogodnosti za člana akademske zajednice ili sa njim povezanog lica, koji se ostvaruje u obavljanju profesionalnog rada ili ispunjavanju akademskih dužnosti na ustanovi ili Univerzitetu.

Povezanim licima smatraju se osobe koje su sa članom akademske zajednice:

– u braku ili vanbračnoj zajednici;

Filozofski fakultet generator govora mržnje i nasilnog ponašanja

Nekulturno ponašanje Pavla Sekeruša nije izolovan slučaj. Tokom jučerašnjeg dana na Filozofskom fakultetu se desio incident kada je profesor Željko Marković sa Odseka za srpski jezik i lingvistiku fizički nasrnuo na više studenata. 

Ono što Pavle Sekeruš očigledno nije naučio do sada, jeste da lepota ne znači imati lepo lice. Ona znači imati lep um, lepo srce i najbitnije od svega, prelepu dušu.

A ono što svi moramo da naučimo jeste da mržnja rađa mržnju i da svi, a naročito oni koji treba da vaspitaju našu decu moraju biti najoštrije sankcionisani kada propagiraju govor mržnje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: nsuzivo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike