Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost! Dačić: Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt! (FOTO/VIDEO)

23.03.2024

09:11

0

Situacija u Srbiji je stabilna, istakao je Dačić

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost! Dačić: Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt! (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić završena je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, kojoj su prisustvovali najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Nakon sednice obraća se Ivica Dačić.

- Više aktuelnih tema bilo je na dnevnom redu. Bezbednosna situacija na KiM, u regionu i najnoviji težak zločin, a to je teroristički akt u Moskvi. Bezbednosna situacija je u Srbiji stabilna. Potrebno je da se preduzmu sve mere opreza i preventivne radnje kako bi sprečili svaku mogućnost remećenja mira i opasnost za živote ljudi. Prema informacijama, do sada nije prijavljeno, od nadležnih službi, nismo dobili dodatno obaveštenje, ostajemo pri izjavi od sinoć a to je da među građanima koji su nastradali nema naših državljana. Postoji informacija da je jedan naš državljanin bio prisutan na tom događaju, reč je o kulturnom događaju. Nema naših državljanja na spisku poginulih i povređenih. To ne znači da ne može doći do promene, imajući u vidu da je taj broj poginulih drastično povećan - rekao je Dačić.

- Situacija u Srbiji je stabilna - istakao je Dačić.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

O utakmici Crvene zvezde i Zenita

- To je posebno MUP dobio zaduženja i na osnovu bezbednosnih procena donosiće se odluke.

Savet za građane u Rusiji

- Desilo se da je to bilo dan posle prijateljske utakmice. Mnogo naših ljudi je bilo prisutno, bio sam i ja, bile su i vaše kolege iz medija. Ništa nije nagoveštavalo, nisam primetio velike i oštre mere bezbednosti u Moskvi, kao da se ništa ne dešava. Kada se rat ne vodi tu, nego negde daleko, to je ta situacija. Mi smo u kontaktu sa ambasadom i oni nemaju nove informacije. Teško je davati savete, mislim da je svima jasno, danas je teško i kad dođe do informacija i kada se kaže da se sprema teroristički akt, kad pozovete građane da ne idu, oni se naljute. Mi nemamo nikakvih informacija, samo građane pozivamo na oprez i da ne putuju ako nemaju hitne obaveze, dok se ne smiri situacija.

Podsetimo, Vučić je sinoć rekao da ima više razloga zašto je sazvana sednica, da razlog za nju nije teroristički napad u Moskvi, ali da je to bio neposredan povod. Naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

Vučić je poručio i da gađani mogu da budu mirni povodom utakmice Crvena Zvezda Zenit koja će se danas odigrati i koja je visokog rizika.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

"Bićemo nemilosrdni prema svakome ko pokuša da ugrozi bezbednost bilo kog građana", rekao je Vučić.

Vučić je poručio i da Srbija neće srljati u ratne sukobe iako neki žele da nas uvuku u rat. Dodao je i da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja na svetu i da će se preduzeti mere radi što veće bezbednosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike