Vučić: Kurti je nervozan - mi smo strpljivi i mirni!

22.03.2024

21:40

0

Autor: 24sedam

Sve što je nametnutno, nametnuo je Aljbin Kurti!

Vučić: Kurti je nervozan - mi smo strpljivi i mirni!
Aleksandar Vučić - Copyright AP Photo/Darko Vojinović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja u emisiji "Prva tema" pričao je i o novim lažima Aljbina Kurtija.

Govoreći o lažima Aljbina Kurtija, koji je tvrdio da je Vojska Srbije na korak da uđe na Kosovo i Metohiju, predsednik kaže da se mi ne spremamo za rat.

- Ja tu ne vidim granicu, već administrativnu liniju. Taj snimak koji je pokazao je iz Kopnene zone bezbednosti. Tu boravi manje vojnika nego što je bio slučaj ranije, ali su to jako dobro obučeni vojnici. Oni dobro sarađuju sa pripadnicima KFOR. Kurti to radi zato što je nervozan, to ste mogli da vidite i danas po pojedinim analitičarima sa Zapada. Kurti je nervozan zato što ne zna šta će biti u Ukrajini, a ne zna ni šta će biti na izborima u SAD. On hoće da se nešto što pre dogodi, da bi NATO ovde reagovao. A mi smo strpljivi i mirni, nama treba mir i pametno ponašanje - kazao je Vučić.

Predsednik je još jednom ponovio da nam ne treba rat, da ćemo biti mudri i čekati drugačiju političku priliku.

- Sve što je nametnutno, nametnuo je Aljbin Kurti. Nekog 27. će ih primiti u Savet Evrope, šta njih briga. Videće oni iznenađenja, svi će oni videti kakvi su oni lažovi. Šta njih birga šta oni pričaju meni. Kažu mi Kurti je pod sankcijama, kojim bre sankcijama. Baš njih birga, mi smo suviše mali. Biće veoma, veoma neprijatno kada se bude saznalo koliko i kako su lagali. Jedna od mogućnosti je da mi izađemo iz Saveta Bezebdnosti. Uvek smo imali slobodarski stav. U ovoj zemlji vi možete da gledate sve televizije i ruske i američke, nemačke, kineske, gde to još imate.

Bous video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike