Ana Brnabić i Milenko Jovanov jasno stavili do znanja opoziciji da izmišljaju izbornu krađu

20.03.2024

15:52

0

Opozicija i dalje iznosi neosnovane optužbe da su izbori navodno bili pokradeni

Ana Brnabić i Milenko Jovanov jasno stavili do znanja opoziciji da izmišljaju izbornu krađu
Copyright Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

Poslanici liste "Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov i Ana Brnabić, koja je i kandidat za predsednika Skupštine, činjenicama su osporili izjave poslanika opozicije, koji su ponovili danas u parlamentu lažne i ničim potkrepljene optužbe da su decembraski izbori bili navodno pokradeni.

Brnabić je ponovila činjenice i iznela brojke o posmatračima, članovima biračkog odbora...

- Svi zapisnici su potpisani. Ako kažete da su izbori pokradeni, vi kažete da su vaši posmatrači budale, a valjda nisu. Oni su potpisali zapisnike i stoje iza toga. Jedinstven birački spisak postoji, a nije ga bilo u vreme vaše vlasti upravo da biste mogli da manipulišu izborima. Danas taj spisak postoji na sajtu MDULS i ažurira se na svaka tri meseca. Što se tiče istrage, ova zemlja ima svoje institucije u kojima učestvujete i vi, poručila je Ana Brnabić.

Jovanov je suočio opoziciju sa činjenicom da im ni njihovi birači ne veruju.

- U danima velike tuge u maju vi ste igrali Makarenu. Svađali ste se ko će voditi Anketni odbor. Pa ste se onda svađali ko će da predsedava i zgadili se roditeljima ubijene dece rekavši im da nemaju tapiju na bol. I vi ćete da nam kažete nešto. Evo još jednog paradoksa. Kažu da su pokradeni izbori. Milion ljudi je glasalo za vas, a na skup vam dođe hiljadu ili dve. Znači ni oni veruju da su izbori pokradeni. Znači čak i vaši birači ne misle tako. Odbijaju da shvate da je pre 12 godina narod glasao drugačije, da su se razočarali i sada glasaju za nas. Oni te ljude nazivaju sendvičarima, botovima, krezubima... I onda se čude što ne mogu da pobede. Ne postoji način da vas neko postavi na vlast sem građana, izjavio je Jovanov.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike