To je pljuvanje po sopstvenoj zemlji iz razonode: Milenko Jovanov reagovao na pretnje opozicije novim rezolucijama

20.03.2024

14:29

0

Ovo nema težinu nikakvu, to niko neće primeniti, poručio je Jovanov

To je pljuvanje po sopstvenoj zemlji iz razonode: Milenko Jovanov reagovao na pretnje opozicije novim rezolucijama
Copyright Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

Poslanik Milenko Jovanov reagovao je danas u Skupštini koji je ukazao na to kako opozicija radi protiv interesa zemlje.

-Čudno je i neverovatno da sa takvom dozom strasti i potrebe da se preti u srpskom parlamentu, da se neko poziva na nove rezolucije EP. Ovo zdanje takve stvari ne pamti. Evo poređenje sa ultimatumom iz 1914. jer ste tražili spoljnu istragu. Dakle, vi tražite da Srbija ukine deo svog suvereniteta i da stranci vrše istrage u našoj zemlji. Ako uporedimo sa istorijskom situacijom, 1914. Austro-ugarska traži da Srbija preduzme sudski postupak protiv saučesnika u sarajevskom atentatu uz pomoć i uputstva austro-ugarskih organa. Austro-ugarska je tražila manje nego što traži srpska opozicija danas. Oni su tražili manje da se mešaju, da daju uputstva i pomoć i tada smo rekli da je to udar na našu slobodu i nezavisnost. Ovo što traži opozicija danas je neuporedivo gore. A malo im je to pa prete novim rezolucijama. Građani da znaju da rezolucije EP apsolutno nisu obavezujuće ni za Evropsku komisiju ni za zemlje članice EU. Znači odlaze tamo, pljuju po državi, vuku za rukav parlamentarce da bi doneli akt koji nije obavezujuć ni za koga. To je pljuvanje po državi iz razonode, rekao je Jovanov.

Ovo nema težinu nikakvu, to niko neće primeniti, poručio je Jovanov.

Podsetio je i da isti taj Evropski parlament glasao o rezolucijama protiv SPC, kao i za prekidanje subvencija i pomoći Srbiji ako ne uvede sankcije Rusiji.

- U januaru prošle godine su tražili prekid pristupnih pregovora sa Srbijom zbog saradnje sa Dodikom. Dakle, to rade njihovi lobisti, bez njih. A sada su im dali novu municiju da udaraju na Srbiju. E sada da vam kažem, nađite i mačka o čiji rep ćete da okačite te rezolucije, kazao je Jovanov.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike