Brnabić opoziciji: Ne pretite rezolucijama, EP nikad neće biti iznad srpskog

20.03.2024

14:47

0

Brnabić je podsetila da je već govorila o tome da će se zalagati za uspostavljanje još boljih odnosa sa Evropskim parlamentom

Brnabić opoziciji: Ne pretite rezolucijama, EP nikad neće biti iznad srpskog
Copyright Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

Poslanica poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" i kandidatkinja za predsednicu Narodne skupštine Ana Brnabić poručila je danas, odgovarajući na pozivanje opozicionih poslanika na rezoluciju Evropskog parlamenta vezano za izbore, da Evropski parlament nikada neće biti iznad srpskog.

"Vama, vidim, nije bila dovoljna jedna rezolucija Evropskog parlamenta koju ste, kako se sami hvalite, uspeli da izdejstvujete, da molite po Briselu, da bude rezolucija Evropskog parlamenta kada se traži ukidanje suvereniteta naše zemlje", rekla je Brnabić.

Brnabić je podsetila da je već govorila o tome da će se zalagati za  uspostavljanje još boljih odnosa sa Evropskim parlamentom, dodajući da tamo ima i prijatelje koje poštuje, ali je istovremeno poručila da ni danas, niti će ikad Evropski parlament biti iznad srpskog.

"Neki su naši prijatelji, neki nisu. Neki o Srbiji misle dobro, neki misle loše. Ovi koji su vaši prijatelji i uz pomoć kojih ste izgurali tu rezoluciju su pre svega prijatelji Aljbina Kurtija i Prištine. Neki su naši prijatelji, svakako ćemo razgovarati sa njima i svakako gledam na njih kao partnere i oni takođe imaju pruženu ruku", rekla je Brnabić.

Kaže i da rezolucije Evropskog parlamenta, za nju, kao narodnu poslanicu, nada se sutra kao predsednicu Narodne skupštine, nisu obavezujuće, niti je zanimaju.

"Apsolutno me ne zanimaju i nemojte tim novim rezolucijama da pretite srpskom parlamentu, zato što time unižavate sebe kao narodne poslanike ovog naroda", rekla je Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike