Važno saopštenje Srpske liste: Uhapsiti Radoicu Radomirovića zbog paljenja automobila!

20.03.2024

15:37

0

Građani Leposavića, posebno oštećeni, moraju da znaju ko je piroman, ko uništava imovinu drugib građana, i odgovorni moraju da se kazne i nadoknade štetu

Važno saopštenje Srpske liste: Uhapsiti Radoicu Radomirovića zbog paljenja automobila!
Srpska lista - Copyright TANJUG/ SRPSKA LISTA

Srpska lista pozvala je danas nadležne institucije da hitno uhapse zamenika ministra za zajednice privremenih prištinskih institucija Radoicu Radomirovića i sprovedu odgovarajući krivični postupak zbog paljenja automoobila na severu Kosova i Metohije.

Kako se navodi na audio snimku koji se pojavio u medijima i na društvenim mrežama jasno se čuje priznanje Radomirovića da je njegova ekipa odgovorna za paljenje automobila tadašnje zamenice nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika Hetemija, i tada Radomirovićeve saradnice. 

Kabinet premijera tzv. Kosova
 

- Ako znamo da kosovska policija nije učinila ništa da uhapsi odgovorne koji su koristili opijate u radno vreme u zgradi opštine, pored Kurtijevih specijalaca i lažnog gradonačelnika, pozivamo međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na kosovske institucije i procesuira odgovorne za nedela, za šta su se Kurtijevi saborci utrkivali da optuže Srpsku listu i državu Srbiju - navodi se u saopštenju.

Ističe se da je taj pritisak neophodan, posebno jer su neke ambasade svojevremeno osudile paljevinu automobila i zatražili otkrivanje kažnjavanje odgovornih i dodaje da se veruje da je taj zahtev i dalje na snazi. 

- Želimo da verujemo da simpatije i podršku koju Radoica Radomirović ima od (premijera privremenih prištinskih institucija) Aljbina Kurtija neće sprečiti nadležne organe da ispitaju Radomirovića i utvrde odgovornost. Vladavina prava podrazumeva da nema nedodirljivih i da se zakon primenjuje prema svakome bez obzira na simpatije premijera, ministara ili nešto slično - navodi se u saopštenju.

Naglašava se da građani Leposavića, posebno oštećeni, moraju da znaju ko je piroman, ko uništava imovinu drugib građana, i da odgovorni moraju da se kazne i nadoknade štetu. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike