Kurti i njegovi batinaši nastavljaju sa terorom: Izolovana tri srpska sela, narod u velikim problemima (VIDEO)

29.10.2023

12:38

0

U selima živi pretežno starije stanovništvo koje je sada zabrinuto kako do lekara. Do najbližeg asfalta deli ih kilometar puta koji je prekopan na dva mesta, u dubinu skoro tri metra

Kurti i njegovi batinaši nastavljaju sa terorom: Izolovana tri srpska sela, narod u velikim problemima (VIDEO)
Aljbin Kurti - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Sela u opštini Leposavić u velikom su problemu od kada je "Kosovska policija" na čelu sa Aljbinom Kurtijem početkom oktobra prekopala lokalne puteve i postavila betonske prepreke na njih. Posebno su ugrožena tri sela - Ćirkoviće, Banoviće i Isevo, kojima su komunikacije sasvim odsečene nakon ove akcije.

U njima živi pretežno starije stanovništvo koje je sada zabrinuto kako do lekara. Do najbližeg asfalta deli ih kilometar puta koji je prekopan na dva mesta, u dubinu skoro tri metra.

Najbliže asfaltu je selo Ćirkoviće, čiji stanovnici sada umesto jedan kilometar, moraju da putuju više od sedam kilometara makadamskim putem, koji je veoma loš i kojim se teško prolazi bez terenskih vozila.

Makadamski put u selu Ćirkoviće prekopan je 4.oktobra na dva mesta. Takođe je prekopan i put koji povezuje Donje Jarinje i selo Mura, pa sada ljudi ne mogu do svojih šuma i imanja.

Do sela Ćirkoviće može se doći iz pravca Leposavića preko Donjeg Jarinja, kroz Bistricu i selo Glišiće makadamskim putem koji je jako loš. Selo takođe ima prilaz i iz pravca Raške i Rudnice koji vodi prema Kopaoniku, poznatiji kao Vučja rupa gde je makadamski put prekopan i bez izlaza i prilaza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike