Proglas je osinjak antisrba! Miljanić: Postali su politička deponija, od Marinike do Sulejmana Ugljanina i Dinka Gruhonjića

17.03.2024

21:44

0

Drago mi je što je njihova politička platforma toliko jasno i nedvosmisleno antisrpska - navela je ona

Proglas je osinjak antisrba! Miljanić: Postali su politička deponija, od Marinike do Sulejmana Ugljanina i Dinka Gruhonjića
Dragana Miljanić - Copyright Printscreen

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sulejman Ugljanin, saopštio je javnosti da se pridružuje inicijativi ProGlas, čiji su potpisnici, pored ostalih, Dinko Gruhonjić i Aida Ćorović, koji su na festivalu mržnje u Dubrovniku potpirivali versku, nacionalnu i rasnu netrpeljivost.

Član Predsedništva Srpske stranke Zavetnici, Dragana Miljanić, istakla je da je ova stranka još ranije upozorila da se politička scena Srbije podelila na državotvorne snage i ekstremističke grupe.

Ona je u saopštenju napisala da "nikoga ko je upućen ne mogu da začude izjave Dinka Gruhonjić, kada se sa "ironičnim ponosom" poredi sa svojim zloglasnim imenjakom, Dinkom Šakićem, i preteći najavljuje "skvotovanje" pravoslavnih hramova.

Printscreen
 

- Isto tako, nikoga ko je upućen ne može da iznenadi ni vest da je Sulejman Ugljanin pristupio građanskoj inicijativi ProGlas, kao ni to da su ga tamo primili širom raširenih ruku jer, kako kaže naš narod, svaka ptica svome jatu leti - kaže Miljanić.

Ona dodaje da povlačenje iz borbe pred radikalnim separatistima i apologetama ustaškog pokreta - nije i ne sme biti opcija.

- ProGlas je postao osinjak antisrba u Srbiji, politička deponija koja se pruža u rasponu od Marinike Tepić i Miloša Jovanovića, do Sulejmana Ugljanina i Dinka Gruhonjića. Većina njih je više puta u praksi pokazala da je njihova cena mala, ali je ipak i dalje daleko iznad njihove političke vrednosti, čega su bolno svesni i njihovi finansijeri, koji uzalud rasipaju novac na lenje i razmažene nesposobnjakoviće - napisala je članica Predsedništva Zavetnika.

Ona je novopridošlim i starim pristalicama ProGlasa čestitala na uzajamnom prepoznavanju.

- Drago mi je što je njihova politička platforma toliko jasno i nedvosmisleno antisrpska, jer zaista niko neće imati izgovor da nije znao s kim je stao u stroj navodne borbe za "bolju Srbiju" - zaključila je Miljanić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike