Đilasov "ProGlas" opozicije bi da zabrani da se pominje Vučićevo ime: "Genijalcima" kratko pamćenje, ne mogu da pobede pa svašta izmišljaju!

20.02.2024

20:29

0

Proglas zahteva da u svim izbornim postupcima nazivi izbornih lista ne smeju sadržati imena lica koja nisu u statusu kandidata

Đilasov "ProGlas" opozicije bi da zabrani da se pominje Vučićevo ime: "Genijalcima" kratko pamćenje, ne mogu da pobede pa svašta izmišljaju!
Dragan Đilas - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Lideri i političari liste "Nasiljem protiv Srbije" i samoprozvana Đilasova elita okupljena u grupu "ProGlas" iznela je minimum njihovih uslova za za održavanje narednih izbora, samo što taj minimum podrazumeva neviđen antidemokratski skandal koji još nije viđen u svetu.

"Genijalci" se dosetili - da zabranimo Vučića da se bavi politikom na svim nivoima i na svakom mestu, tako ćemo ga sigurno pobediti. Još pride, da se nigde ne čuje njegovo ime.

Proglas zahteva da u svim izbornim postupcima nazivi izbornih lista ne smeju sadržati imena lica koja nisu u statusu kandidata.

Ne bi ovo bilo toliko licemerno koliko je smešno da đilasovci nisu u Strazburu priznali da ne mogu da pobede Vučića.

Ono što zahtevaju Đilasovi pametnjakovići da se zabrani, gle čuda, sprovodilo se za vreme vlasti žutog tajkuna na izborima 2008. i 2012. godine.

Pored toga, praksa korišćenja imena lidera stranaka na svim nivoima u izbornom procesu je raširena u svim velikim evropskim demokratijama, od Nemačke, preko Italije, do Francuske i drugih zemalja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike