Đurđev: Ponoš u miru uništavao u Vojsci Srbije ono što NATO nije mogao u ratu!

14.03.2024

12:55

0

"Za Ponoša i Borisa Tadića koji ga je svojevremeno ,,gurao" tokom karijere predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević misaone imenice i nedostižni parametri "

Đurđev: Ponoš u miru uništavao u Vojsci Srbije ono što NATO nije mogao u ratu!
Zdravko Ponoš - Copyright Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

- Zdravko Ponoš je poslednja osoba koja ima pravo da prigovara aktuelnoj vlasti u vezi sa tim kako će raspolagati sa ruševinom Generalštaba i drugom državnom i vojnom imovinom, a posebno ne onom koja je stradala tokom agresije NATO-a, istog onog čiji je agent uticaja Ponoš kasnije bio" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

On smatra da je Ponoš sinonim za destrukciju Vojske Srbije koja je u vreme kada je on bio načelnik generalštaba ostavila bez hleba preko 20.000 vojnika i čiji avioni i helikopteri neretko nisu mogli ni da polete.

- Kada je reč o našim vojnim službama, odnosno o VOA i VBA, ali i onim civilnim, zaprepašćujuće čak i za figuru Ponoša je to što isti nikada nije pozdravio njihovu akciju razbijanja hrvatske špijunske mreže u Srbiji, niti je kada osudio divljačke izlive šovinizma Aljbina Kurtija prema Srbima" - napomenuo je Đurđev. 

Privatna arhiva
 

 

Predsednik Srpske lige podvukao je da su za Ponoša i Borisa Tadića koji ga je svojevremeno ,,gurao" tokom karijere predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević misaone imenice i nedostižni parametri u oblasti razvoja i progresa i države i vojske. 

- Imamo najsavremeniju i najmoćniju vojsku u regionu, vojsku koja je sposobna da neutrališe sve spoljne pretnje, vojsku u kojoj plate oficira i vojnika rastu nekoliko puta godišnje, zar mislite da će insinuacije ljudi poput Ponoša narušiti ugled Srbije i njene vojske? Naravno da neće, ali neće ni ukaljati Ponošev, jer je isti odavno pao na najniži mogući nivo, zaključio je Đurđev.

Podsetimo, NATO general sa hrvatskom putovnicom Zdravko Ponoš pokušao je da slaže kako je Srbija za vreme Aleksandra Vučića slabo napredovala i kako nas "svi pretiču".

Ilustracija/Printscreen/Youtube
 

 

- Mi smo kao onaj autobus iz "Ko to tamo peva", s tim što je Miško vozio dva kilometra zatvorenih očiju, a ovaj naš 12 godina ne zna da vozi otvorenih očiju! Dok god taj čovek vozi autobus, mi ne možemo da pretičemo, svi nas pretiču - rekao je Ponoš.

Dok sa druge strane, stoje činjenice - do 2012. po visini plata delili smo 4. mesto u regionu, a u vreme Vučića smo na 1. mestu!

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike