Eskobar: Srpska zajednica na KiM pati - hitno su potrebna rešenja!

14.03.2024

15:07

0

Eskobar je poručio da američka vlada želi da Srbi žive na KiM u uslovima bezbednosti, sigurnosti i dostojanstva

Eskobar: Srpska zajednica na KiM pati - hitno su potrebna rešenja!
Gabrijel Eskobar - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar izjavio je danas da srpska zajednica na Kosovu i Metohiji pati zbog uredbe o zabrani dinara takozvane Centralne banke Kosova i da su potrebna urgentna rešenja.

On je to rekao prilikom posete Peći gde se sastao sa lokalnom srpskom zajednicom iz Goraždevca i dodao da je na sastanku mogao da čuje iz prve ruke kako ta odluka utiče na njih, prenosi Radio Goraždevac.

- Ovde postoji zajednica koja zaista pati. Ima ljudi koji se suočavaju sa realnim problemima zbog nedostatka mogućnosti za primanje penzija. Tako da zaista želim da radim sa vladom Kosova u nadi da ću pokušati da pronađem urgentno rešenje - rekao je Eskobar.

On je istakao da je teško čuti te priče i ostati ravnodušan i poručio srpskoj zajednici da američka vlada želi da Srbi žive na KiM u uslovima bezbednosti, sigurnosti i dostojanstva.

- I mi ćemo nastaviti da radimo na tome. A što se tiče Vlade Kosova, oni imaju odgovornost da to ostvare i zbog toga ćemo ih smatrati odgovornim - rekao je Eskobar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike