Preživela je srpska ćirilica vekove, preživeće i malog tiranina! Petković: Kurti ne može da prekine neraskidivu vezu Srba sa svojom državom!

14.03.2024

14:08

0

Onaj koji zna samo za nasilje, nikad neće znati šta je miran suživot - napisao je Petković

Preživela je srpska ćirilica vekove, preživeće i malog tiranina! Petković: Kurti ne može da prekine neraskidivu vezu Srba sa svojom državom!
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas, povodom uklanjanja ćiriličnih saobraćajnih znakova na severu Kosova i Metohije da premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti ne može da prekine neraskidivu vezu Srba sa svojom državom.

- Može Kurti da se obračunava s ćiriličkim saobraćajnim znakovima, ali ne može da prekine neraskidivu vezu srpskog naroda sa njihovom državom! Onaj koji zna samo za nasilje, nikad neće znati šta je miran suživot. Preživela je srpska ćirilica vekove, preživeće i malog tiranina - napisao je Petković na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.

Radnici na severu Kosova i Metohije danas su u pratnji tzv. kosovske policije počeli da skidaju stare žute saobraćajne znakove sa imenima naselja, koje su bile ispisane na srpskoj ćirilici i da ih menjaju novim plavim znakovima, na kojima su nazivi mesta prvo ispisani na albanskom, pa na srpskom jeziku, ali na latiničnom pismu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike