Uticaj tajkunskih medija sve opasniji: Novi napadi na aktivistkinje SNS!

12.03.2024

22:12

0

Iz SNS dodaju da smo poslednjih nekoliko dana svedoci sve učestalijeg vršenja nasilja nad aktivistkinjama te stranke koje su nečije ćerke, sestre, majke, supruge i koje učestvuju u legitimnoj kampanji "od vrata do vrata"

Uticaj tajkunskih medija sve opasniji: Novi napadi na aktivistkinje SNS!
SNS - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Opštinski odbor SNS Zvezdara saopštio je da je danas u popodnevnim časovima verbalno i fizički napadnuta dvadesettrogodišnja aktivistkinja SNS koja je sa koleginicom obilazila članove u ulici Kisele vode.

Čovek srednjih godina, uz, kako se navodi u saopštenju, salvu jezivih uvreda i direktnih pretnji, na silu je oteo službenu dokumentaciju iz ruku aktivistkinje SNS, a sve to je snimala njegova supruga.

Nedugo zatim, u ulici Petra Škundrića 27, još jedna gospođa, takođe uz snimanje telefonom, ponižavala je, vređala, provocirala i pratila dvoje aktivista SNS, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNS Zvezdara, kako je prenela Služba za informisanje Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke.

- Uticaj tajkunskih medija i njihovih NVO na društvenim mrežama sve je opasniji, jer svakodnevno prenose i popularizuju poruke vezane za nasilno rušenje legitimnih državnih struktura, prizivanjem i pozivanjem na linč Aleksandra Vučića, propagiraju mržnju opozicionih stranaka koja je ekvivalentna nacističkoj ideologiji, stvarajući svojim gledaocima i pratiocima lažan osećaj superiornosti koji im daje za pravo da se late nasilja nad običnim narodom, nad svojim sunarodnicima' - navodi se u saopštenju.

Iz SNS dodaju da smo poslednjih nekoliko dana svedoci sve učestalijeg vršenja nasilja nad aktivistkinjama te stranke koje su nečije ćerke, sestre, majke, supruge i koje učestvuju u legitimnoj kampanji "od vrata do vrata" i to na isti način kao što rade svi ostali politički subjekti.

- Paradoksalno je da opozicija okupljena pod sloganom 'Srbija protiv nasilja' nasilnim i brutalnim metodama sputava sve one koji reprezentuju drugačiji stav i mišljenje, jer kao što smo već bezbroj puta čuli i videli, oni plan i program za privredni i ekonomski razvoj nemaju. Opštinski odbor Srpske napredne stranke Zvezdara najoštrije osuđuje svaki vid nasilja i glorifikaciju takvih postupaka, jer oni vode u destabilizaciju društva, izazivanje straha i nesigurnosti - upozorava se u saopštenju.

- Nas je nemoguće zastrašiti i mi ćemo se boriti za Srbiju, Beograd i Zvezdaru časno, čestito i odgovorno sa još više elana, jer znamo da smo na pravom putu, putu istorijskog prosperiteta naše jedine države - dodaju iz zvezdarskog odbora SNS.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike