Đilasova opozicija vodi Srbiju u građanski rat! Jovanov: I više nego ozbiljna situacija!

12.03.2024

18:22

0

Ponovo pozivam nadležne organe da rade svoj posao i privedu pravdi osobe koji su proteklih dana nasiljem kršili Ustavom garantovana prava građana

Đilasova opozicija vodi Srbiju u građanski rat! Jovanov: I više nego ozbiljna situacija!
Dragan Đilas - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Narodni poslanik Milenko Jovanov jasno je osudio napad na SNS aktivistkinje i istakao da Đilasova opozicija vodi Srbiju u građanski rat.

- Danima su se bunili i durili kada sam u jednoj skupštinskoj raspravi rekao da Đilasova opozicija i njima naklonjeni mediji svojim ponašanjem vode zemlju ka građanskom ratu. Napadi na Slavicu i Jelenu iz SNS i reakcije na to nasilje pokazuju da sam bio u pravu. Ponovo pozivam nadležne organe da rade svoj posao i privedu pravdi osobe koji su proteklih dana nasiljem kršili Ustavom garantovana prava građana na slobodno javno iznošenje stava. Isto tako, vreme je da odovaraju i svi oni koji na društvenim mrežama, pod svojim ili lažnim imenom, kao i u medijima podržavaju nasilje, prete nasiljem ili podstrekavaju na njega. Jedino nadležni državni organi, striktnom primenom zakona, mogu da spreče eskalaciju nasilja i ulične obračune...  Situacija je više nego ozbiljna i krajnji je čas za to - napisao je Jovanov.

Podsetimo, u poslednja tri dana dogodila su se dva brutalna napada na aktivistkinje Srpske napredne stranke, a o čemu je večeras pričala i Ana Brnabić.

Poslednji napad dogodio se danas kada je jedna aktivistkinja SNS udarena u samom centru Beograda.

Kako ona tvrdi, napadnuta je jer je nosila  ranac sa natpisom "Aleksandar Vučić". 

Nakon napada, ona je prevezena kolima Hitne pomoći u Urgentni centar kako bi se konstatovale povrede.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike