Nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću: Sud u Prištini uvažio primedbe odbrane - očekuje se da će pomoći u dokazivanju Srbinove nevinosti

12.03.2024

17:44

0

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. godine u Kosovskoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru

Nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću: Sud u Prištini uvažio primedbe odbrane - očekuje se da će pomoći u dokazivanju Srbinove nevinosti
Slađan Trajković - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

Sudsko veće u Prištini prihvatilo je danas dodatne iskaze svedoka i dokumentaciju za koje odbrana bivšeg policajca iz Kosovske Mitrovice Slađana Trajkovića očekuje da će im pomoći u dokazivanju nevinosti.

Na današnjem ročištu učestvovao je i optuženi Trajković, koji je prema navodima njegovog branioca Dejana Vasića, tokom ispitivanja svedoka tužilaštva, "bitno doprineo utvrđivanju istine u pogledu nekih istražnih radnji koje su ranije sprovedene", prenosi RTS.

Vasić je najavio da će suđenje biti nastavljeno za dva dana i dodao da očekuje da će u efikasnom postupku biti utvrđeno da su optužbe neutemeljene. Sudija izmenjenog sudskog veća odlučio je da se proces odvija mimo javnosti, pa je i danas bilo zatvoreno za medije.

U januaru ove godine zbog promene predsedavajućeg sudskog veća, suđenje Trajkoviću počelo je ispočetka, a optuženom je ponovo pročitana optužnica i on se još jednom izjasnio o krivici, rekavši da se ne oseća krivim.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. godine u Kosovskoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru. Bio je pripadnik tzv. kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra. Specijalno tužilaštvo u Prištini je protiv Trajkovića u julu prošle godine podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva na podričju opštine Vučitrn u periodu 1998-1999. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike