Srbi sa KiM: Pametan potez Poštanske štedionice da otvori montažne ekspoziture

12.03.2024

16:38

0

Postavljene montažne ekspoziture dosta skraćuju put, jer Srbi ne moraju da idu čak u samu Rašku

Srbi sa KiM: Pametan potez Poštanske štedionice da otvori montažne ekspoziture
Copyright TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ

Srbi sa Kosova i Metohije ocenili su danas kao veoma pametnu odluku Poštanske štedionice da otvori montažne ekspoziture u neposrednoj blizini administrativnih prelaza i naglasili da to monogo olakšava dolazak do novca i skraćuje put, posebno onima koji dolaze iz mesta južno od Ibra.

Jedan od kosovskikh Srba, sa kojim je razgovarao novinar Tanjuga kaže da misli da to što su montažne ekspoziture postavljene i blizu administrativnih prelaza ka Raškoj dosta skraćuje put, jer ne moraju da idu čak u samu Rašku.

TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ
 

 

Dodaje da je važno i to što nema gužve kao u samom gradu.

"Mislim da je ovo Poštarska štedionica pametno uradila, omogućila ljudima barem da skrate put, posebno oni koji žive u južnom delu, gde su banke bile mnogo dalje", navodi taj kosovski Srbin.

Žena koja je takođe došla da podigne novac, kaže da je deca obično, kada su slobodna, voze u Rašku a da je ovako mnogo lakše jer "kutije" rade 24 sata.

"Ovako je lakše. Mogu da dođem i popodne, kad mi sin dođe, doveze me i za čas smo tu i obavimo to što treba", rekla je sagovornica Tanjuga.

TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ
 

 

Druga žena navodi da joj je teško i jedno i drugo i da ide po novac u banku u Rašku i da ga podiže van KiM jer ima bolesno dete i prima socijalnu pomoć.

Dodaje da ne zna da li može sa njim da dolazi i da li može da dođe do novca.

Banka Poštanska štedionica je tokom vikenda postavila na prostoru centralne Srbije četiri montažne ekspoziture u neposrednoj blizini administrativnih prelaza Jarinje, Brnjak, Končulj i Merdare, kako bi klijentima sa KiM omogućila kontinuitet u isplatama novčane gotovine, ali i obezbedila što bliži pristup blagajnama, bankomatima kao i ostalim bankarskim uslugama.

To je urađeno jer su Srbi, usled jednostranih i protivpravnih poteza Aljbina Kurtija koji je od 1. februara ove godine zabranio upotrebu dinara i platni promet Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, onemogućeni da u svojim matičnim ekspoziturama na prostoru pokrajine podižu plate, penzije, socijalna i sva druga davanja koja im uplaćuje država Srbija, a koja su im neophodna za život i rad.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike