Relja Ognjenović o optužbama SSP: U Srbiji će institucije raditi svoj posao, a građani birati vlast na izborima, a ne u stranim ambasadama!

11.03.2024

14:46

1

On je ocenio da je saopštenje SSP udar ne samo na građane Novog Sada i Beograda i na institucije, već i na sve građane Srbije

Relja Ognjenović o optužbama SSP: U Srbiji će institucije raditi svoj posao, a građani birati vlast na izborima, a ne u stranim ambasadama!
Relja Ognjenović, direktor Fonda PIO - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

-Nijedan zaposleni iz bilo kog organizacionog dela Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), pa ni iz Pokrajinskog fonda u Novom Sadu, nije preveden u Beograd na privremeni rad i nije ni moglo da im se menja prebivalište, izjavio je danas direktor Fonda PIO Relja Ognjenović koji je reagovao na saopštenje Stranke slobode i pravde, Gradskog odbora Novi Sad, koje je prenela agencija Beta pod naslovom "SSP Novi Sad podneo 24 krivične prijave protiv odgovornih osoba u odeljenju za upravne poslove PU“, a u kojem se između ostalog navodi da je Fond PIO prebacio 50 zaposlenih iz Pokrajinskog PIO fonda na privremeni rad od dva meseca u Beograd, uz promenu prebivališta.

-Ovo je udar ne samo na građane Novog Sada i Beograda i na institucije, već i na sve građane Srbije kojima pojedini mediji poručuju da svako ko podržava politiku aktuelne vlasti može biti predmet montiranih snimaka i spinovanih predstava, bilo gde da se nalazi ili da je zaposlen u bilo kojoj državnoj instituciji. U ovoj konstataciji ne postoji nijedna reč koja je istinita i nejasno je odakle nekome ko se zalaže za „slobodu i pravdu“ pravo i hrabrost da izlazi u javnost sa očiglednim izmišljotinama. Optuživati instituciju kao što je Fond PIO, koja odgovorno obavlja izuzetno ozbiljne i obimne poslove, bez i jednog argumenta i tačne činjenice, prelazi ivicu razuma. Jasno je da je ovo samo spinovanje radi izazivanja nezadovoljstva na političkoj sceni i postizanja malicioznih ciljeva, čiji krajnji rezultat treba da bude promena vlasti, a ne dobrobit građana Srbije, ocenio je Ognjenović.

On je istakao, da ne bi bilo zabune, da odgovorno tvrdi da nijedan zaposleni iz bilo kog organizacionog dela Fonda, pa ni iz Pokrajinskog fonda, nije preveden u Beograd na privremeni rad i nije ni moglo da im se menja prebivalište.

-Verovatno je ideja autora ovih neistina bila da uzdrma moju poziciju, kao direktora Fonda, a kako nisu našli ništa lično za mene, najlakše im je bilo da se etiketira Fond da radi nešto što nema društveno opravdanje. U svakom slučaju, nedopustivo je bilo kome, pa ni političkim partijama, da ruše ugled institucije koja na najbolji način brine o sigurnosti 1,65 miliona korisnika i opslužuje više od 2,8 miliona osiguranika. Pozivam nadležne institucije da odmah i po hitnom postupku reaguju i sankcionišu ili odgovorna lica u Fondu ili lica koja su podnela lažne krivične prijave, jer treće opcije nema. U Srbiji će institucije raditi svoj posao, a građani birati vlast na izborima, a ne u stranim ambasadama! poručio je Ognjenović.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike