Nastavlja se začarani krug opozicije - Brnabić razmontirala đilasovce!

11.03.2024

13:53

0

Hteli su hitne beogradske i parlamentarne izbore pre kraja 2023. godine, dobili su ih. Hteli su nove izbore u Beogradu, imaju ih, navela je premijerka

Nastavlja se začarani krug opozicije - Brnabić razmontirala đilasovce!
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se na društvenoj mreži "Iks" i istakla da je opozicija dobila sve ono što je tražila, ali da bi sada oni hteli i prelaznu Vladu, što dolazi do toga da se nastavlja njihov začarani krug zahteva.

- Oni koji su zakletvu položili u hodniku Skupštine, gazeći pravila, procedure, tradiciju i dostojanstvo, i Narodne skupštine i svih građana Srbije, kažu da je @avucic
 "zgazio" parlament jer je saopštio nešto što je naložio i potpisao predsedavajući, prof. Radenović.

Isti ti, danas na konferenciji za medije, kažu da bi "voleli da dobiju poziv od mandatara za sastav Vlade", a odbili su poziv @predsednikrs  da dođu na konsultacije, što im je ustavna obaveza. Hteli su hitne beogradske i parlamentarne izbore pre kraja 2023. godine, dobili su ih.

Hteli su nove izbore u Beogradu, imaju ih. Hteli su da se ti izbori odlože maksimalno moguće, dobili su i to. 

 

 

Sada se vraćaju na ono što su tražili u vreme kad su odlučno bili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, odnosno kada su pretili da će blokirati zemlju ukoliko raspišemo izbore (a što je bilo samo 2 nedelje (!) pre nego što su počeli da prete da će blokirati zemlju ukoliko ih ne raspišemo) - a to je prelazna vlada u kojoj oni, bez obzira na rezultat izbora, moraju da učestvuju.

I tako se nastavlja njihov začarani krug: hoću u Vladu, nemam većinu, tražim "prelaznu" Vladu - nema "prelazne" Vlade, hoću izbore - ne sviđa mi se rezultat izbora, hoću "prelaznu" Vladu - napisala je Brnabić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike