Srbija ima pravo da finansira svoje obaveze na KIM u dinarima: Naći ćemo rešenje da pomognemo našem narodu, reagovaćemo budemo li prinuđeni!

09.03.2024

12:30

0

Opozicija u slučaju zabrane dinara na KiM stala na stranu premijera privremenih kosovskih institucija Aljbina Kurtija

Srbija ima pravo da finansira svoje obaveze na KIM u dinarima: Naći ćemo rešenje da pomognemo našem narodu, reagovaćemo budemo li prinuđeni!
Aleksandar Vučić - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima pravo da finansira svoje obaveze na Kosovu i Metohiji u dinarima, čak i prema nemačko-francuskom sporazumu, a da će Srbija naći neki način da pomogne srpskom narodu na KiM.

- Zato što je po aktima o Zajednici srpskih opština predviđena mogućnost da Republika Srbija u dinarima u svakom trenutku finansira ono što su njene obaveze, to vam je zdravstvo, školstvo, ekonomske aktivnosti, penzije i sve drugo na Kosovu, što je njena obaveza. To je predviđeno čak i novim nacrtom francusko-nemačkog sporazuma - rekao je Vučić novinarima tokom obilaska Vojnotehničkog instituta u Žarkovu. 

Opozicija na strani Kurtija, narednih dana o najnovijoj prevari Prištine

Dodao je da će vlasti u Beogradu, budu li morale, naći rešenje, da pomognu srpskom narodu na KiM. Vučić je rekao da je opozicija u slučaju zabrane dinara na KiM stala na stranu premijera privremenih kosovskih institucija Aljbina Kurtija.

On je dodao i da će 15. marta u Srbiju doći specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i da će u danima nakon njegove posete objasniti građanima sve o refendumu o nelegalnim gradonačelnicima.

- To je još jedna Kurtijeva prevara o kojoj ću tek da govorim narednih dana i objasniću vam zašto, ali čekam Lajčaka - rekao je Vučić. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike