Brnabić se sastala sa novim šefom kancelarije SE u Srbiji: Prenela mu je stav Srbije da je jedna stvar neprihvatljiva! (FOTO)

08.03.2024

16:58

0

Premijerka Brnabić zahvalila je kancelariji Saveta Evrope na dosadašnjoj saradnji i novom šefu ove organizacije poželela mnogo uspeha tokom mandata u našoj zemlji

Brnabić se sastala sa novim šefom kancelarije SE u Srbiji: Prenela mu je stav Srbije da je jedna stvar neprihvatljiva! (FOTO)
Ana Brnabić i Janoš Babić - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovorala je danas sa novopostavljenim šefom Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji Janošom Babićem, o dosadašnjoj saradnji i kontinuitetu saradnje na postojećim, kao i novim programima sa ovom organizacijom.

Predsednica Vlade poželela je dobrodošlicu šefu kancelarije Saveta Evrope i istakla da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u brojnim oblastima, saopštio je vladin Biro za saradnju s medijima.

Premijerka Brnabić je šefu Kancelarije Babiću prenela stavove Srbije po pitanju neprihvatljivosti zahteva tzv. "Kosova" za članstvo u Savetu Evrope, i izrazila zahvalnost svim državama članicama koje su pokazale razumevanje za stavove Republike Srbije. 

Šef kancelarije Saveta Evrope zahvalio je na dosadašnjoj konstruktivnoj saradnji Kancelarije Saveta Evrope sa Vladom Srbije i ukazao na to da je cilj da se tokom njegovog mandata nastave postojeći i započnu novi programi saradnje. U tom kontekstu je posebno istakao mogućnost produbljivanja saradnje u oblastima ljudskih prava, obrazovanja, kao i zaštite životne sredine u kojima bi primena ekspertize Saveta Evrope imala benefite za građane Srbije.

Premijerka Brnabić zahvalila je kancelariji Saveta Evrope na dosadašnjoj saradnji i novom šefu ove organizacije poželela mnogo uspeha tokom mandata u našoj zemlji, navodi se u saopštenju. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike