Brnabić: Pripremam se za novu funkciju, gradiću jače odnose sa evroparlamentarcima

07.03.2024

11:18

0

Ona je novinarima rekla da će svakako to činiti i sa EPP koja je sestrinska stranka SNS

Brnabić: Pripremam se za novu funkciju, gradiću jače odnose sa evroparlamentarcima
Copyright Tanjug/Video

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Bukureštu, gde učestvuje na Kongresu Evropske narodne partije (EPP), da se priprema za novu funkciju u srpskom parlamentu i poručila da će graditi još jače odnose sa evropskim parlamentarcima.

- Pripremam se za novu ulogu u parlamentu - da gradim jače i čvršće mostove sa parlamentacima širom Evrope iz zemalja EU - rekla je Brnabić.

Ona je novinarima rekla da će svakako to činiti i sa EPP koja je sestrinska stranka SNS. Premijerka Srbije je naglasila da je SNS privrženi član EPP-a. 

- Dosta posla je pred nama. Krenula sam, kao što sam obećala građanima Srbije, da se spremam za taj posao. Nikada nisam videla do sada da je predsednik Vučić izolovan od bilo kog svetskog lidera. Upravo suprotno, pogotovo od evropskih zvaničnika. To je prijateljska i konstruktivna atmosfera. Moji susreti ovde su takođe dobri. Mnogo dobro poznajem Ursulu fon der Lajen, imali smo odličan sastanak sa grčkim premijerom Micotakisom, sa rumunskim predsednikom takođe. Želim da imamo odličnu saradnju sa Rumunijom - istakla je premijerka Srbije.

Naglasila je da kod opozicije nema nikakve ideologije, vizije, plana i na kraju krajeva nema građana.

- Njihova jedina vizija jeste da su protiv predsednika Vučića. Njihov cilj je da pomere predsednika Vučića. Pošto ne mogu putem izbora, onda pitaju strane faktore da im pomognu. Međutim, to je antidemokratski. Predsednici zemalja koji su popularni su na listama i u Francuskoj, i u Italiji, pa i u SAD. Ovde bi bio presedan da to tako ne bude i to se neće desiti. Kakva je bila kampanja mržnje čudim se što si tako dobro prošli. Razočarana sam organizacijama civilnog društva. Oni bi trebalo da bude objektivne i nepristrasne, ali to one nisu u Srbiji. Što je nefer prema građanima Srbije, kao što su to i pojedini istraživački novinari. Oni predstavljaju ispostavu opozicije - istakla je premijerka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike