Premijerka Brnabić nastavila boravak u Bukureštu: Sastala se sa Micotakisom - potvrdili smo dobre odnose

07.03.2024

08:17

0

Tokom prvog dana Kongresa, Ana Brnabić je imala sastanke i sa predsednikom Senata Rumunije i predsednikom Nacionalno-liberalne partije (PNL) Nikolaem Jonelom Ćukom

Premijerka Brnabić nastavila boravak u Bukureštu: Sastala se sa Micotakisom - potvrdili smo dobre odnose
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je nastavila boravak u Bukureštu, gde prisustvuje Kongresu Evropske nacionalne partije.

Ona se danas sastala sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Brnabić i Micotakis su još jednom potvdrili dobre odnose dve zemlje i međusobnu saradnju.

Oni su razgovarali o budućoj saradnji u više oblasti.

Premijerka je u sredu, tokom prvog dana Kongresa EPP, na marginama skupa imala sastanke sa više važnih zvaničnika, među kojima je bio i sastanak sa predsednikom Senata Rumunije i predsednikom rumunske Nacionalno-liberalne partije Nikolaem Ćukom.

Predsednik Johanis je dodao da je Rumunija spremna da pomogne Srbiji na njenom evropskom putu. Brnabić i Johanis su razgovarali o realizaciji projekata iz oblasti infrastrukture.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ
 

 

Tokom prvog dana Kongresa, Brnabić je imala sastanke i sa predsednikom Senata Rumunije i predsednikom Nacionalno-liberalne partije (PNL) Nikolaem Jonelom Ćukom, koji je jedan od domaćina ovogodišnjeg Kongresa, nemačkim poslanikom CDU Tilanom Kubanom i liderom VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskim. Uoči Kongresa EPP, ona je imala i srdačan susret sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

 

Na Kongresu EPP učestvuje preko 2.000

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ
 

 

delegata iz više od 40 zemalja, među kojima su predsednica EK Ursula fon der Lajen, predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola, šefovi država i vlada, predstavnici evropskih narodnih partija, ali i članovi koji su deo političke porodice EPP. Tokom prvog dana skupa, usvojen je i manifest EPP, a učesnici su imali prilike da razmene mišljenja o ključnim temama za budućnost Evrope, kao što su ekonomija, bezbednost, odbrana, međunarodna solidarnost.

Program Kongresa obuhvata i pripreme za predstojeće izbore za Evropski parlament, koji će biti organizovani od 6. do 9. juna ove godine. Domaćini su, u partnerstvu sa Evropskom narodnom partijom, rumunska Nacionalno-liberalna partija, predsednik EPP Manferd Veber i Generalni sekretar EPP Tanasis Bakolas.

Završene govore na Kongresu održaće Ursula fon der Lajen, Roberta Mecola i Klaus Johanis. EPP je trenutno najbrojnija politička grupacija u Evrpskom parlamentu. Bukurešt je takođe bio domaćin Kongresa u oktobru 2012. godine. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike