Predsednik Srbije nakon sednice Predsedništva SNS: Ana Brnabić će biti predsednica Narodne skupštine

06.03.2024

16:37

0

Predsednik je kazao da je današnja sednica bila vrlo važna, ne samo zbog odluka koje su donosili, već zbog situacije u kojoj se naša zemlja nalazi

Predsednik Srbije nakon sednice Predsedništva SNS: Ana Brnabić će biti predsednica Narodne skupštine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke održana je danas u 17 sati, nakon čega se građanima obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić je kazao da je današnja sednica bila vrlo važna, ne samo zbog odluka koje su donosili, već zbog situacije u kojoj se naša zemlja nalazi.

- Imao sam priliku da posle ne tako dugog vremena kažem sve ono što vidim i znam, meni su kao predsedniku neke stvari dostupnije. Postoje stvari kojima smo zadovoljni, kao i one koje moramo svi zajedno da menjamo. Kod nas je od presudnog značaja da osiguramo bezbednost i mir našem narodu na Kosmetu. Dobili smo informaciju da nema nikakvog napretka u dijalogu od strane Prištine - rekao je on. 

Tanjug/Rade Prelić
 

Takođe, predsednik je kazao da su na sednici razgovarali i o predstojećim investicijama. 

- Vranje će uskoro, u maju, najkasnije početkom juna, dobiti jednu važnu, veliku, moćnu fabriku koja se meri u stotinama miliona evra. Veoma sam srećan zbog toga - poručio je on. 

Vučić se dotakao i jedne mlade žene koja je preminula ovih dana od cistične fibroze.

Tanjug/Rade Prelić
 

- Nažalost, ona je preminula jer je kasno dobila lek. Mi za lekove protiv retkih bolesti izdvajamo 7,2 milijarde, zamolio sam lekare da taj lek bude dostupan svima, makar morali da podignemo taj budžet za još šest milijardi, kako bismo pokrili svaku obolelu osobu. Zamolio bih lekare da prema svakome pokažu pažnju, baš kao što sam to danas zamolio članove SNS - istakao je on.

Takođe, predsednik je kazao da je vrlo važno da se Vlada formira što pre.

O formiranju pokreta

Predsednik je naveo da su na sednici razgovarali i o formiranju pokreta. 

- Ne pravimo pokret za izbore. Pokret se pravi da bi se zemlji pomoglo u najtežim uslovima. Pred Srbijom i svetom su najteža vremena, geopolitički najteža vremena. Zbog onoga što se zbiva u Ukrajini i širom zemljine kugle i što se neće zaustaviti sutra. Ako se ne zaustavi do maja, plašim se da će dođi do katastrofalnih posledica. I u skladu sa tim moramo da se pripremamo, jer smo mi tu mali, niko nas ništa i ne pita, ali ćemo svakako osetiti posledice kao što smo i do sada osećali posledice, a da čak mnogi nisu ni primetili, nisu ni razumeli koliko je teško bilo upravljati zemljom i držati i čuvati mir i stabilnost i sve drugo - poručio je on.

O sastavu nove vlade 

Tanjug/Rade Prelić
Ana Brnabić

Govoreći o izboru kandidata za gradonačelnika Beograda i predsednika Narodne skupštine, Vučić je kazao da su oni doneli tu odluku na današnjoj sednici. 

- Odluku za mandatara donećemo za sedam do 10 dana. Stranka je donela odluku da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić, dok će kandidat za predsednika Narodne skupštine biti Ana Brnabić - rekao je predsednik i dodao da je ona najpozitivnije iznenađenje u politici.

Predsednik je kazao da se Ana borila snažno, kao i da je srećna zbog novog izazova. 

- Samo ne znam kako ću ja da se naviknem. Meni za tri godine ističe mandat, ne mislite valjda da ću da menjam Ustav i da se kandidujem ponovo. Naravno da neću. Verujem da će izbor novog mandatara i 50 posto članova vlade biti drugačiji, jer smo uvek spremni za promenu - kazao je on. 

Tanjug/Rade Prelić
 

Takođe, Vučić  kazao da je cilj stranke pobeda u svakom mestu.

- Cilj stranke je i želja da uradimo najviše za svaki grad, svako selo, svako naselje, neće biti lako. Gde god da izgubimo čestitaćemo našim pobednicima. Borićemo se, niko nema pravo da nam to oduzme. Videćemo, ali verujem da ćemo da pobedimo - naveo je on. 

Takođe, predsednik SNS Miloš Vučević kazao je da je Anu molio da izabere nešto drugo, međutim, kako on kaže, ona je izabrala težu funkciju. 

Tanjug/Rade Prelić
Miloš Vučević

- Ona će uvek moći da računa na podršku iz stranke. Veliko joj hvala - rekao je Vučević.

Podsetimo, na današnju sednicu Predsedništva SNS među prvima stigli su predsednik SNS Miloš Vučević i predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić.

Takođe, sednici su prisustvovali i funkcioneri Vladimir Orlić, Aleksandar Šapić, Siniša Mali, Milenko Jovanov, Jelena Tanasković, Irena Vujović, Nikola Selaković, Petar Petković, Nikola Selaković, Arno Gujon, Goran Vesić, Darija Kisić...

Inače, u subotu je održan GO SNS-a, nakon čega je saopštena odluka da se održe novi beogradski izbori.

Poslednji datum koji se pominje za održavanje izbora u Beogradu je 28. april.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike